Krasnići: Tribunal za Kosovo velika nepravda

Tekst izvorno objavljen na albanskom; izvinjavamo se za moguće greške u prevodu

Deo iz intervjua

Predsednik parlamenta, Jakup Krasnići je protiv uspostavljanja tribunala za navodne zločine Oslobodilačke vojske Kosova i smatra da je to velika nepravda prema narodu Kosova.

U emisiji KTV-a, "Rubikon" , Krasnići je u utorak izjavio da ne postoji zvanična informacija o ovom tribunalu, ali prema njegovim rečima,Tribunal daje loše imidž Kosovu.

On je postavio pitanje postojanja takvog suda za Kosovo koje je bilo žrtva, a da istovremeno  ne postoji sud za Srbiju koja je bila agresor.

"Dakle, izgleda da se govori o kosovskom pravosudnom sistemu, kao trećoj sili, suverenitet se oduzima i to nije dobro za Kosovo", rekao je Krasnići.

On je govorio i o rezervisanim mestima za manjinske zajednice, ponovivši svoje mišljenje da je protiv toga, jer su prema njegovim rečima, oni  imali dva amandmana kao što je i predviđeno Ahtisarijevim paketom i Ustavom, te je prema njemu  pitanje rezervisanih mesta u skupštini završeno.

Što se tiče odlaska mladih ljudi u Siriju, Krasnići je rekao da je to negativna pojava koja nije pomogla Kosovu, niti pomaže budućnosti Kosova .

On  je uputio zahtev da se porodice, škole, verske organizacije i institucije pravde ozbiljno pozabavi ovim pitanjem i ne ostave prostor za tako nešto.

Što se tiče predloga  AAK-a o raspuštanju vlade, Krasnići je rekao da bi najbolje rešenje bilo da se postigne konsenzus među političkim partijama o datumu izbora. / S.jusufi /

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.