KP: Uhapšene dve osobe zbog „zloupotrebe bankarskih i kreditnih kartica“ i „upada u računarske sisteme“

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Kosovska policija saopštila je da su uhapšene dve osobe koje se sumnjiče da su umešane u krivična dela „zloupotreba bankarskih i kreditnih kartica“ i „upad u računarske sisteme“.

Uprava za istragu organizovanog kriminala – Sektor za istraživanje sajber kriminala pri Kosovskoj policiji, nakon preduzimanja istražnih i operativnih radnji, uhapsila je dve osobe koji se sumnjiče da su počinile navedena krivična dela.

Osumnjičeni su nezakonitim radnjama preko kompjutera uspeli da pribave brojne lične podatke, uključujući bankarske kartice, elektronske adrese i lozinke, a zatim su u saradnji jedni sa drugima putem ovih podataka i kloniranih bankarskih kartica kupovali onlajn robu.

Dvojica osumnjičenih su uhvaćeni na delu sa kupljenom robom, a zatim i uhapšeni.

Prilikom kontrole na jednoj lokaciji pronađeni su i kao dokazi oduzeti: tri prenosiva računara, jedno kućište računara, hard disk, tri USB memorije, dva mobilna telefona, razne kreditne kartice i kupljena roba i relevantna dokumentacija koja dokazuje kupovinu i transakcije novca.

Odlukom tužioca osumnjičeni su poslati u pritvor.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.