KP poziva na oprez u vožnji usled snega i klizavog puta

Sneg putevi. čišćenje snega, Kosovska Mitrovica
Kamion JKP „Standard“ čisti ulice Kosovske Mitrovice/Foto: KoSSev

Kosovska policija uputila je apel vozačima da budu oprezniji u vožnji, usled snežnih padavina koje su juče zahvatile celu teritoriju Kosova. Isti apel poslalo je i kosovsko ministarstvo infrastrukture, uz poruku da su kompanije za održavanje puteva neprekidno na terenu.

Snežne padavine i mraz na putevima stvaraju poteškoće u drumskom saobraćaju, poručuju iz policije.

„Tražimo od svih učesnika u saobraćaju, a posebno vozača, da prilagode vožnju uslovima na putu, poštuju saobraćajne znakove i budu oprezni“, navodi se u saopštenju.

Precizirali su da je posedovanje zimske opreme i zimskih guma obavezno.

Kosovska policija navodi da će preduzimati mere protiv onih koji krše zakon, a kako bi se smanjio broj nezgoda, odnosno, stvorila veća bezbednost na putevima.

Ujedno, juče je kosovsko Ministarstvo životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture saopštilo da su svi regionalni putevi, kao i autoputevi, prohodni.

Pozvali su vozače da budu oprezni u vožnji, te ujedno saopštili da su kompanije za održavanje puteva neprekidno na terenu.

Iz policijskog regiona Sever ujedno su najavili da je, usled zimske sezone, pojačana kontrola drumskog saobraćaja, radi prevencije.

Apel na oprez u vožnji sinoć je uputio i Auto-moto savez Srbije.

U toku jučerašnjeg dana na Kosovu se dogodilo više saobraćajnih nezgoda.

Nedaleko od muslimanskog groblja u Kosovskoj Mitrovici došlo je do udesa kada su se sudarila dva putnička vozila.

Kako su naveli iz policije povređena je jedna osoba, a do nezgode je najverovatnije došlo usled neprilagođene vožnje i loših vremenskih uslova.

Četri osobe povređene su sinoć u nezgodi koja se dogodila nedaleko od Peći, dok je u blizini Uroševca autobus skliznuo sa puta i prevrnuo se, usled čega su povređene tri osobe.

Ujedno, kasno sinoć su tri osobe pretrpele povrede kada su se u prizrenskom selu Ljubižda sudarila dva vozila.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.