KP: „Molotovljevi kokteli“, provala i pretnje u Mitrovici, više krađa u Zubinom Potoku

KP policija
Foto: KoSSev

Kosovska policija je tokom jučerašnjeg dana zabeležila slučaj izazivanje opšte opasnosti, pokušaj teške krađe i pretnju u Severnoj Mitrovici, dok su u Zubinom Potoku registrovana dva slučaja krađe od kojih jedna teška, potvrdio je za KoSSev, portparol Kosovske policije za Region Sever, poručnik Branislav Radović.

„Kosovskoj policiji prijavljeno je juče u jutarnjim časovima, da se u Kolašinskoj ulici u Severnoj Mitrovici, u tržnom centru na zelenoj pijaci primećene tri staklene flaše od pola litra i jedna plastična od dva litra sa fitiljima od tkanine na vrhu, te da se sumnja na zapaljive koktele“, naveo je Radović.

Policijska patrola izvršila je uviđaj i na licu mesta su pronađene flaše, koje su kao dokazi preuzete sa lica mesta i donete u policijsku stanicu na dalju forenzičku obradu. Tužilac je slučaj okarkterisao kao izazivanje opšte opasnosti i slučaj je u redovnoj proceduri.

U istoj ulici, u tržnom centru, obijen je i jedan lokal.

„Na lice mesta izašle su policijske jedinice i pronađen je obijeni katanac, pošto se objekat nalazi pod video nadzorom jedne firme za obezbeđenje, pri nasilnom pokušaju ulaska u lokal aktivirao se zvučni alarm, te iz lokala nije ukradeno ništa“, precizirao je Radović. Ovo delo tužilac je kvalifikovao kao pokušaj teške krađe i slučaj se dalje istražuje“.

Incident je juče zabeležen i oko 16:30 u ulici Kralja Petra u severnom delu Mitrovice kada je muškarac Ž.D (1970) prijavio Kosovskoj policiji da je dobio usmene pretnje od osumnjičenog K.M.(1988) tokom verbalne rasprave. Osumnjičeni muškarac priveden je u policijsku stanicu gde mu je uzeta pisana izjava nakon čega je pušten. Dežurni tužilac je ovaj slučaj okarakterisao kao „pretnju“ i on ide u redovnu proceduru.

Do teške krađe došlo je i juče u Zubinom Potoku gde je muškarac prijavio da mu je obijena porodična kuća. R.R (1992) i prijavio je da su mu nepoznati počinioci provalili u kuću i iz nje odneli novac u iznosu od 550 evra. Prema rečima oštećenog, provala se dogodila između 00:05 i 11:30 časova.

„Na lice mesta izašla je dežurna jedinica i obavila uviđaj, na jednom od prozora primećeni su tragovi nasilnog ulaska odnosno obijanja, dok su po celom objektu vidljivi tragovi premetačine“, naveo je Radović. Tužilac je ovo delo kvalifikovao kao teška krađa i slučaj se dalje istražuje.

Slučaj krađe prijavljen je u selu Zupče u Zubinom Potoku, i pre nekoliko dana. U subotu, 9. novembra, kosovski Srbin, M.R. (1973), prijavio je Kosovskoj policiji da mu je iz garaže koja se nalazi u sklopu porodične kuće ukradena motorna testera marke „Huskvarna 359“. Slučaj je otvoren.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.