KP: Državljani Rusije i Albanije uhapšeni u Leposaviću zbog „ilegalnog prelaska granice“

Kosovska policija
Foto: KoSSev

Stanicama Kosovske policije odgovornim za opštine na Severu, prijavljeno je juče niz incidenata. U Leposaviću su uhapšene čak četiri osobe zbog „ilegalnog prelaska granice“ – dve su državljani Rusije, a dve državljani Albanije.

U selu Rujište u Zubinom Potoku Srbin je prijavio niz provala i krađu. Oštećeni je juče posetio svoju kuću i primetio da su vrata njegove, kao i još šest kuća u komšiluku, provaljena. Ukradeno mu je nekoliko litara rakije, alat i pokućstvo.

U ulici „Anrija Dinana“ u severnom delu Kosovske Mitrovice, Srpkinja je prijavila da ju je Srbin psihički i fizički zlostavljao, uputivši joj i pretnje putem telefona.

Pored paljevina automobila, policijska stanica u Leposaviću prijavila je tokom jučerašnjeg dana i dva „neovlašćena prelaska granice“.

Oba ilegalna prelaska zabeležena su u selu Šarpelj u Leposaviću, jedan u jutarnjim časovima kada je uhapšeno dvoje državljana Rusije. Oni su, kako se navodi u izveštaju, prešli ilegalno, u automobilu crnogorskih registarskih oznaka. Oba državljana Rusije su u pritvoru, a automobil im je konfiskovan.

Drugi ilegalni prelaz, takođe preko Šarpelja, zabeležen je juče oko 20h. Tom prilikom privedeno je dvoje državljana Albanije kojima je kasnije, odlukom tužioca, određeno zadržavanje.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.