KP: Državljani Rusije i Albanije uhapšeni u Leposaviću zbog „ilegalnog prelaska granice“

Kosovska policija
Foto: KoSSev

Stanicama Kosovske policije odgovornim za opštine na Severu, prijavljeno je juče niz incidenata. U Leposaviću su uhapšene čak četiri osobe zbog „ilegalnog prelaska granice“ – dve su državljani Rusije, a dve državljani Albanije.

U selu Rujište u Zubinom Potoku Srbin je prijavio niz provala i krađu. Oštećeni je juče posetio svoju kuću i primetio da su vrata njegove, kao i još šest kuća u komšiluku, provaljena. Ukradeno mu je nekoliko litara rakije, alat i pokućstvo.

U ulici „Anrija Dinana“ u severnom delu Kosovske Mitrovice, Srpkinja je prijavila da ju je Srbin psihički i fizički zlostavljao, uputivši joj i pretnje putem telefona.

Pored paljevina automobila, policijska stanica u Leposaviću prijavila je tokom jučerašnjeg dana i dva „neovlašćena prelaska granice“.

Oba ilegalna prelaska zabeležena su u selu Šarpelj u Leposaviću, jedan u jutarnjim časovima kada je uhapšeno dvoje državljana Rusije. Oni su, kako se navodi u izveštaju, prešli ilegalno, u automobilu crnogorskih registarskih oznaka. Oba državljana Rusije su u pritvoru, a automobil im je konfiskovan.

Drugi ilegalni prelaz, takođe preko Šarpelja, zabeležen je juče oko 20h. Tom prilikom privedeno je dvoje državljana Albanije kojima je kasnije, odlukom tužioca, određeno zadržavanje.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.