KP došla do broja šasije automobila u vezi sa ubistvom Ivanovića

Izvor: Gazeta Express (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog) 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova saopštilo je da je Kosovska policija identifikovala broj šasije zapaljenog automobila pronađenog u Severnoj Mitrovici, za koji se veruje da je uključen u ubistvo Olivera Ivanovića. MUP je takođe naveo da je policija došla do podataka kome je automobil prodat 2017. godine.

"Kosovska policija je identifikovala broj šasije zapaljenog automobila pronađenog u Severnoj Mitrovici za koji se veruje da je povezan sa ubistvom Olivera Ivanović, a koji je uspela da locira preko međunarodnih komunikacionih kanala sa državom EU.

Kao rezultat saradnje sa ovom državom EU, uvek na operativnom policijskom nivou, pokazalo se da je automobil od 2009. godine bio na određenoj adresi u Srbiji i takođe je uspela da sazna kome je prodat automobil 2017.

Ovom prilikom, ministar Sefaj je zajedno sa generalnim direktorom Kosovske policije već poslao obaveštenje tužiocu o predmetu, koji je u procesu slanja svog zahteva, putem službenih kanala – za međunarodnu pravnu pomoć – srpskim vlastima."

SAD nude podršku za istragu ubistva Ivanovića 

Izvor: RTK (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog)

Ministar unutrašnjih poslova (Kosova), Fljamur Sefaj, sastao se danas zamenikom šefa misije u ambasadi SAD na Kosovu, Kolin Hiland (Colleen Hyland), kojoj se zahvalio za kontinuiranu podršku ove zemlje u izgradnji kapaciteta institucija za sprovođenje zakona, kao i opštu podršku Kosovu.

Hiland je ponudila potpunu podršku Amerike u istrazi ubistva Olivera Ivanovića, ali da da istragu vode institucije Kosova.

Ministar Sefaj je istakao da su kosovske istražne institucije spremne da sarađuju i sa drugim akterima koji mogu doprineti informacijama u rešavanju slučaja.


O ubistvu Olivera Ivanovića čitajte na našoj tematskoj stranici "Ubistvo Olivera Ivanovića"

Poslednji vlasnik vozila u Srbiji, nacionalnost nepoznata 

Izvor: Gazeta Express (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Kosovska policija otkrila je identitet poslednjeg vlasnika automobila iz kojeg se veruje da je srpski političar Oliver Ivanović, ubijen u utorak u Severnoj Mitrovici. Ali nacionalnost vlasnika ovog vozila je i dalje nepoznata.

Zamenik komandira policijske stanice u severnom delu Mitrovice, Besim Hoti, u izjavi za Express nije mogao da kaže da li je poslednji vlasnik Albanac ili Srbin, jer su istražitelji policije još u fazi istrage.

"Koje je nacionalnosti poslednji vlasnik vozila još uvek nije nepoznato, to su odvojeni podaci policijskih istražitelja. Ja ne mogu u javnost sa onim šta istražitelji imaju. Oni vode svoj posao pod nadležnošću tužilaca odgovornih za predmet," rekao je Hoti.

On je dalje naglasio da je lokacija poslednjeg vlasnika vozila negde u Srbiji.

Prema njegovim rečima, istraga u slučaju ubistva Ivanovića vodi se povećanim intenzitetom, a policija sarađuje sa međunarodnim vlastima.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.