KP: 905 osumnjičenih dilera droge, 740 uhapšenih

Izvor: Ekonomija Onlajn (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Droga, kao zabrinjavajuća pojava u našem društvu, zabeležila je porast upotrebe tokom 2021. godine. Portal Front Online, dobio je odgovor od Kosovske policije na ovu temu.

Prema statistici KP, samo ove godine ima 905 osumnjičenih koji su prodavali narkotike i  opojne supstance, gde je uhapšeno njih 740, a svi ostali su u bekstvu.

Od ove brojke najveći broj osumnjičenih su muškarci, a broj osumnjičenih žena je 21.

U poređenju sa prošlom godinom, u kojoj je pronađena samo jedna laboratorija za drogu, ove godine policija je u regionu Prištine pronašla dve sa biljkama kanabisa. Dok je, prema podacima policije, zaplenjeno najviše droge vrste – marihuana.

2020. godine bila je jedna laboratorija za uzgoj biljaka cannabis sativa u regionu Đakovice. Tokom 2021. godine otkrivene su 2 laboratorije korišćene za uzgoj biljke cannabis sativa i obe su bile u regionu Prištine.

Najveći broj slučajeva je u regionu Prištine, dok je najveća količina zaplenjene opojne supstance, marihuane, takođe iz regiona Prištine, navodi se u odgovoru policije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.