Kosovsko MSP takođe o napadu na autobus: Kažu da BG „poziva na agresiju prema Albancima“

Autobus
Ilustracija/Foto: unsplash.com

Nakon izveštavanja prištinskih medija, danas se sa navodima da je u centralnoj Srbiji napadnut autobus oglasila i zamenica kosovske ministarke spoljnih poslova.

Ljiza Gaši (Liza Gashi) navodi da su u autobusu bili ljudi iz dijaspore, te da je on saobraćao na relaciji Kosovo-Nemačka.

Potvrdilia je i da niko nije povređen.

„Međutim, veoma smo zabrinuti zbog napada i osuđujemo motive koji se kriju iza agresije“, poručila je ova zvaničnica.

Kaže i da Priština osporava svaku „etničku pretnju svojim građanima i dijaspori“, te optužuje zvanični Beograd da poziva na agresiju prema Albancima.

„Jasno je da Vučićev režim i njegova pozivanja na agresiju prema kosovskim Albancima i dalje deluju sa potencijalno velikim posledicama“, navela je Gaši u objavi na Tviteru.

Da je navodno na teritoriji centralne Srbije napadnut autobus, juče je, odmah nakon ponoći izvestio prištinski Kallxo, pozivajući se na potvrdu iz kompanije za prevoz putnika.

Iz ove kompanije su takođe potvrdili da niko nije povređen, te da će nakon što se „pozabave procedurama“, autobus nastaviti sa kretanjem ka svojoj destinaciji.

Sa druge strane, srpsko ministarstvo unutrašnjih poslova se na svom zvaničnom veb sajtu za sada nije oglašavalo povodom navoda o napadu na autobus.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.