Kosovska Mitrovica na trećem mestu državnog prvenstva MMA

Aleksandar Mlata Vukosavljević osvojio je danas treće mesto na državnom prvenstvu mešovitih borilačkih veština – MMA u Beogradu. Iako je prvobitno proglašen za pobednika u polufinalnom meču sa borcem iz Novog Pazara, nakon nekoliko minuta za pobednika je ipak proglašen njegov suparnik, zbog čega je i publika negodovala. Ovaj borac je ipak odneo pobedu kao moralni i pobednik publike. Kako je iz meča izašao bez jakih povreda, Aleksandar, koji se još uvek nalazi u Beogradu, poručuje da će već sutra nastaviti sa treningom. 

Kosovska Mitrovica ove godine ima svog borca na MMA državnom prvenstvu

"Meč je bio odličan. Jedan od najboljih mečeva na takmičenju. Protivnika sam više puta povređivao u toku runde, zbog čega su i pozivali doktore. Tokom celog meča sam imao inicijativu, a on je uspeo dva puta da me baci u parter. Prvi put u prvoj rundi, ali kasnije sam mu pokazao dobar vatromet! Iako sam bio bolji u toku celog meča i iako su tokom proglašenja pobednika prvo mene i proglasili pobednikom, nakon par sekundi rekli su da je greška i da je pobednik, sudskom odlukom, borac iz Novog Pazara. Publika je glasno negodovala. Tako da sam pobednik publike i moralni pobednik," rekao je on u telefonskoj izjavi za KoSSev nakon meča. 

Kao podrška mitrovičkom borcu u Šumicama, gde se i održavalo prvenstvo, bilo je i navijača iz  Kosovske Mitrovice.

"Bilo je puno drugara iz Mitrovice i zahvalan sam im što su došli da me podrže. Hvala i publici koja me je takođe podržala i što je videla ko je pravi pobednik. Pokazao sam koliko mogu, a nemam ni jake povrede. Već sutra planiram da imam trening," dodao je on. 

Mlata se na takmičenju borio ispred kluba "Mantis" koji mu je ponudio da se bori za njih, a poručuje i da je zahvalan i ovom klubu i svim sponzorima koji su ga "doveli tu gde jeste", jer, kako kaže, bez njih ne bi mogao ni da priredi dobar meč. 

Meč sa borcem iz Novog Pazar je čekao – tako da je to bio njegov prvi i jedini meč, jer se kvalifikovao direktno u polufinale i bio nosilac grupe.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.