Kosovska ministarka prostornog planiranja podnela ostavku

Aljbena Rešitaj
Aljbena Rešitaj

Vest je ažurirana

Kosovska ministarka životne sredine i prostornog planiranja, Aljbena Rešitaj, podnela je ostavku iz, kako je navela, ličnih razloga. Express prenosi da je Rešitaj podnela ostavku nakon medijskih izveštaja o neslaganjima unutar Alijanse za budućnost Kosova Bedžeta Pacolija – prvog potpredsednika kosovske vlade i ministra spoljnih poslova – čija je ona i potpredsednica.

„Iz ličnih razloga upravo sam podnela ostavku na položaj ministra životne sredine i prostornog planiranja“ – saopštila je ona svoju odluku u sredu, na Fejsbuku.

Kosovski mediji u međuvremenu su preneli da je za vršioca dužnosti ministra prostornog planiranja imenovan Fatmir Matoši.

Ostavku je prihvatio kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, koji je to takođe potvrdio na društvenim mrežama.

„U svom pismu ministarka opravdava ovu odluku ličnim motivima, što ću i poštovati,“ naveo je on, zahvalivši se Rešitaj na dosadašnjoj saradnji.

Aljbena Rešitaj je kao ministarka iz redova Alijanse za novo Kosovo imenovana septembra prošle godine, kada je i formirana vlada Ramuša Haradinaja.

Za sada nema informacija ko će doći na mesto Rešitaj.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.