U utorak isplata roditeljskog, dečjeg dodatka i drugih socijalnih davanja, danas – pacijentima sa retkim bolestima

Banka poštanska štedionica
Foto: KoSSev

Isplata dečjeg i roditeljskog dodatka, kao i ostalih socijalnih davanja za mesec januar, počinje u utorak – 20. februara, potvrđeno je iz Banke Poštanske štedionice.

Istog dana vršiće se isplata i dodatka za negu i pomoć za isti mesec.

Takođe, 20. februara, će početi i isplata novčane socijalne pomoći za januar 2024. za korisnike koji žive na području Srbije i KiM.

Iako su isplate uredno najavljene, ove je nedelje zabeležen slučaj druge vraćene pošiljke Narodne banke Srbije na Kosovo namenjene upravo za ova davanja, kao i za plate i penzije, a zbog Uredbe Centralne banke Kosova kojom se reguliše da je evro jedina dozvoljena valuta na Kosovu. Prethodno su iz Pošte u Goraždevcu takođe zaplenjeni dinari.

Opširnije o uredbi Centralne banke Kosova kojom se praktično zabranjuje dinar, čitajte na našoj istoimenoj tematskoj stranici:
DINAR

Danas kreću isplate pacijentima sa retkim bolestima i porodicama u vidu vaučera

Ujedno, danas su počele isplate finansijske podrške pacijentima sa retkim bolestima i porodicama obolelih u vidu tri vrste vaučera.

Olivera Jovović iz Grupe za unapređenje kvaliteta života porodica osoba sa retkim bolestima kazala je za Tanjug da je od 29. januara, kada je prijava i počela,  sada pristiglo više od 1.000 zahteva, od čega su 534 prijave bile sa kompletiranom dokumentacijom.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.