Proglašeni najuspešniji sportisti Kosovske Mitrovice za 2023 – ‘ratnici’ i suze

Da je Kosovska Mitrovica bogata mladim i uspešnim sportistima, dokaz su medalje i priznanja koja se nižu iz godine u godinu. Sinoć su u Mitrovačkom dvoru dodeljena priznanja i pehari najboljim sportistima za 2023. Pored sportista i sportskih klubova, između ostalog, nagrade su dodeljene i institucijama, kao i pojedincima zaslužnim za promociju sporta.

Priznanje za najboljeg sportistu za 2023. godinu, uručeno je mladom Jovanu Denoviću iz Atletskog kluba „Trepča“, dok je za najbolju sportistkinju proglašena Nada Petrović iz Kik-boks kluba „Kosovska Mitrovica“. Petronić je ujedno i prvakinja Evrope i prvak sveta u kategoriji plus 70 kilograma.

Za najbolje mlade sportiste od 12 do 15 godina proglašeni su Andrea Aleksić iz Omladinskog fudbalskog kluba „Dif“ i Boris Jakšić iz Kik-boks kluba „028“.

Najbolji sportisti od 15 do 18 godina su Miona Milisavljević iz Ženskog odbojkaškog kluba „Kosovska Mitrovica“ i Stefan Timotijević iz Omladinskog karate kluba „Kosovska Mitrovica“.

Za najbolji muški klub pripala je Kik-boks klubu „Kosovska Mitrovica“, a za ženski odbojkaškom klubu „Kosovska Mitrovica“.

Priznanje za sportistu sa invaliditetom dodeljena je Sportskom društvu gluvih i nagluvih „Bratstvo“.

Takođe, nagrada za rekreativni sport, uručena je Ivanu Vasiću, jednom od osnivača i člana sportsko-trkačkog udruženja „OCR odred KM“.

Za postignute rezultate iz sveta sporta u 2023.godini, nagrađeni su OK „Kosovska Mitrovica“, kao i Magdalena Luković iz KBK „Kosovska Mitrovica.

Aero klub “ Trepča“ dobitnik je nagrade za dugogodišnje postojanje. Ovaj klub je osnovan davne 1940. godne i bavi se aviomodelarstvom, jedriličarstvom i opštom avijacijom.

Ženskom košarkaškom klubu „Trepča“ dodeljena je nagrada za dugogodišnje postojanje.

Za afirmaciju sporta, za prošlu godinu, nagrađeni su šahovski klub „Trepča“, košarkaški klub, kao i fudbalski klub „Trepča“. Takođe, za afirmaciju sporta, nagrade su dobili i FK „Rudar“, Paraglajding klub „Sokolica“ i Sportsko rekreativna grupa „Korak“.

Omladinski Fudbalki Klub „DIF“, dobitnik je nagrade za najbolju promociju Opštine Kosovska Mitrovica.

Na ovoj dodeli priznanja, nagrade za najuspešnije škole pripale su OŠ „Branko Radičević“ i Medicinskoj školi sa domom učenika.

Upečatljiv trag uspešnog sportiste za 2023. godinu, ostavila je osnivač i predsednik Omladinskog karate kluba „Kosovska Mitrovica“ Danijela Mojsilović.

Nagrada za sportskog stručnjaka za 2023.godinu pripala je Milunu Milenkoviću, predsedniku Kik-boks kluba „Kosovska Mitrovica“, koja je uručena njegovim ćerkama.

Milenković se već mesecima nalazi u pritvoru u Prištini i tereti se za terorizam. Nagrađeni članovi njegovog kluba izašli su u majcama „Pravda za Luneta“.

Za doprinos i razvoj sporta, uručena su priznanja treneru OKK „Kosovska Mitrovica“, predsedniku Karate saveza KiM i profesoru na Fakultetu za fizičku kulturu u Leposaviću, Zoranu Mojsiloviću, osnivaču karate škole „Kixon“ Milanu Radičeviću, Ivanu Mrkiću – profesoru fizičkog vaspitanja u OŠ „Branko Radičević“ i nekadašnjem fudbalskom sudiji, kao i Marku Božoviću, treneru Kik-boks kluba „028“.

Posthumna, nagrada za životno delo pripala je fudbaleru u treneru FK „Trepča“ Perici Iliću. Stojećim ovacijama i suzama, pozdravljena je njegova supruga sa decom, koja je u pratnji Ilićeve majke došla da primi priznanje.

Nagradu iz sveta novinarstva, za promociju sporta, dobio je novinar TV „Mosta“ Uroš Milosavljević.

Dodeljene su plakete i za doprinos i pomoć u organizaciji takmičenja Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge, Domu zdravlja, Hali sportova i Crvenom krstu.

Što se tiče plaketa za dugogodišnji podstrek i razvoj sporta u Kosovskoj Mitrovici, nagrađen je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Ivan Zaporožac.

Zaporožac: Osetili ste teška vremena ali doći će vreme kada ćemo se radovati

Čestitajući dobitnicima na priznanjima, Zaporožac, koji je profesor fizičkog vaspitanja, poručio je da se nada da će svake godine nastaviti da proglašavaju najbolje sportiste i klubove i da oni na najbolji način promovišu i svoj grad.

„Iako su teška vremena, iako ste i vi sportisti osetili ta teška vremena – ne možete da se takmičite u svom gradu, ne možete da se takmičite pred svojom publikom, roditeljima, drugarima, da pokažete koliko vredite, ipak ne odustajemo. Idemo dalje! Doći će vreme kada ćemo se svi radovati. Doći će vreme kada ćemo, nadam se, pred svima vama pokazati koliko imamo talentovanih sportista“, kazao je, dodajući:

„Mogu slobodno reći da sam ponosan na te ljude“.

Denović: Verujte u sebe, ne postavljajte granice ni u sportu, ni u životu

Najbolji sportista, atletičar, Jovan Denović, koji je i drugi najbolje plasirani takmičar iz Srbije za mlađe seniore, zahvalio se Ustanovi za sport, omladinu i specijalizovane usluge, kao i PO opštine Kosovska Mitrovica, kako je istakao, na ukazanoj podršci i poverenju.

Takođe, izrazio je zahvalnost i treneru , ocu, prijateljima i drugarima, koji su, kako je kazao, svakog dana uz njega, i pružali su mu vetar u leđa.

„Bili su mi motivacija da uvek idem napred tako da je ovaj uspeh isto njihov, koliko je i moj, jer on ne bi bio moguć bez njih. Moram da kažem da mi je jako drago kada vidim da se ovoliki broj dece bavi sportom, pogotovo ovde kod nas u uslovima u kojima mi živimo i treniramo, koji nisu nimalo jednostavni i laki. Mislim da su nas baš ti uslovi pretvorili u neustrašive ratnike koji jurišaju prema svojim ciljevima, tako da mi je jako zbog toga“, kazao je Denović.

Naglasio je da mu je trofej podstrek za nastavak karijere i da će se još više truditi da Kosovsku Mitrovicu predstavlja u najboljem mogućem svetlu, sa još mnogo uspeha.

„Poručio bih svim mladim sportistima, verujte u sebe, da ne postavljate sebi granice nikada, ne samo u sportu, nego i u životu (…) Da trenirate svakog dana kao da vam je poslednji dan, da slušate svog trenera i da budete disciplinovani,  istrajni i da možda te snove koje sanjate, postanu java“, poručio je Denović.

Osim intoniranja himne, svečanost su svojim muzičkim tačkama obogatile učenice Medicinske škole sa domom učenika i Muzičke škole „Miodrag Vasiljević“ – Lana Petrović i Andrea Stojković.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.