Uhapšenim Srbima u Banjskoj produžen pritvor za još dva meseca

FOTO: KoSSev

Uhapšenim Srbima koji su učestvovali u sukobu u Banjskoj septembra prošle godine – B.S. V.T. i D.M, produžen je pritvor za još dva meseca, potvrdio je za KoSSev advokat Miloš Delević.

24. septembra prošle godine u selu Banjska došlo je do okršaja između naoružane grupe Srba i Kosovske policije, usled čega je stradao jedan policijski narednik, Afrim Bunjaku i trojica pripadnika naoružane grupe Srba sa Severa Kosova.

Istog dana su B.S, V.T. i D.M. i uhapšeni, a prištinske vlasti ih terete za „terorizam“, dok je istovremeno raspisana Interpolova poternica za ostalim učesnicima.

Bivši potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić, preuzeo je odgovornost za napad u Banjskoj.

Delević, advokat koji zastupa V.T, osim potvrde da je njemu ali i ostaloj dvojici danas još jednom produžen pritvor požalio se i na zatvorski tretman za njegovog klijenta.

Zbog povreda koje je tokom ovog sukoba zadobio u predelu noge, par dana nakon hapšenja je i operisan i od tada u nozi ima ugrađene šipke.

Pre oko dva meseca, kada mu je pritvor takođe produžen, njegov je advokat medijima kazao da bi ubrzo ta pomagala trebalo i da mu se uklone.

Međutim, kaže danas Delević – do toga još nije došlo.

„Imali smo previše strpljenja za zatvorske lekare, i lekare institituta u Prištini. Ovo previše traje. Kao njegov branilac, zatražiću od pretpretesnog sudije da mi dostavi kopiju njegove dokumentacije, kako bi se prorodica konsultovala sa lekarima, u vezi ispravnosti njegovog lečenja“, navodi advokat.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.