Kosovo: Među uhapšenima zbog učestvovanja u terorističkim grupama i jedna devojka

Kosovska policija uhapsila je tri lica zbog sumnje da su organizovala i učestvovala u terorističkim grupama, saopšteno je juče iz KPS-a. U međuvremenu su kosovski mediji objavili i imena uhapšenih, među kojima je i jedna dvadesetogodišnja devojka iz Gnjilana. Veruje se da su svo troje sprečeni da otputuju u Siriju. 

Iz KPS-a navode da su osumnjičeni za krivično delo "organizovanje i učestvovanje u terorističkim grupama" privedeni na prelazu Đeneral Janković, kada su vraćeni na Kosovo od strane turskih vlasti, kroz Makedoniju. Istovremeno su pretresene dve lokacije i, kako navode iz KPS-a, pronađeni "relevantni dokazi" u vezi sa slučajem. 

Više detalja o uhapšenima izneli su kosovski mediji, navodeći da su uhapšeni dvadesetdevetogodišnji  Tahir Isufi iz Južne Mitrovice, dvadesetjednogodišnji Ismailj Zenelji iz Vučitrna, ali i jedna dvadesetogodišnja devojka iz Gnjilana – Nora Zuzaku. 

Zuzaku je, kako navode mediji, bila u romantičnoj vezi sa jednim od uhapšenih, i svi zajedno su pokušali da otputuju za Siriju. 

Podsetimo, ovom hapšenju prethodila su još dva hapšenja kosovskih Albanaca – jedno na Kosovu, jedno u Italiji. U akciji na Kosovu – 13.novembra, uhapšen je dvadesetjednogodišnji A.S. u njegovoj kući u Prištini, gde su istovremeno pronađeni dokazi u vidu elektronske opreme. A u antiterorističkoj akciji u Evropi – 12. novembra, uhapšeno je 17 osoba koje se terete da su formirale međunarodnu terorističku organizaciju "Rawti Shax", među kojima je bio i sa Kosova, Eljdin Hodža. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.