Kosovo i punopravan član Međunarodnog streljačkog saveza

"Administrativni savet Međunarodne federacije sportskog streljaštva (ISSF) je na današnjoj sednici glasao da prihvati Streljački savez Kosova kao novog člana federacije," saopštila je ova krovna svetska streljačka organizacija nakon sastanka u Lonatu  u Italiji. 

Savet je saslušao izveštaje komiteta ISSF-a i kontinentalnih konfederacija. Kosovu je prethodno u aprilu odobreno privremeno članstvo u svetskoj streljačkoj organizaciji. 

Krajem avgusta, Kosovo je u Pekingu postalo i punopravan član Međunarodne atletske federacije (IAAF), nakon privremenog članstva od aprila.

 


Sedamnaest međunarodnih i evropskih saveza + MOK 

Kosovo je do sada postalo punopravan član u sportskim međunarodnim savezima atletike, odbojke, košarke, plivanja, ping-ponga, gimnastike, dizanja tegova, streljaštva, džuda, navigacije, modernog petoboja, rukometa, boksa, a prihvaćeno je da bude član sa ograničenim pravima u međunarodnim savezima rvanja, skijanja, tekvandoa, biciklizma i karlinga.

Kosovo, posle jednoglasne odluke svih učesnika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) u Monaku je postalo i punopravni član ove najviše svetske sportske organizacije, i po prvi put će učestvovati na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine i to pod svojom zastavom, a nedavno, u junu, je učestvovalo i u evropskim igrama u Bakuu iako ni Brazil, ni Azerbejdžan do sada nisu priznali Kosovo. 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.