Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

U Vašingtonu je proteklog vikenda održana Konferencija posvećena Kosovu i Metohiji, u organizaciji Ambasade Srbije u Vašingtonu. Okupila je predstavnike srpske dijaspore i druge goste, među kojima su bili i Srbi sa Kosova. Jednodnevna konferencija o Kosovu, prvi je događaj ove vrste u organizaciji srpske ambasade u Vašingtonu. „Okupili smo se da razmislimo o tome šta se dešava na Kosovu i Metohiji i razgovaramo o daljem putu“, poručio je na konferenciji srpski ambasador u SAD, Marko Đurić.

Oni koji treba da se, posle svega što nam se već desilo, okupe da tek razmišljaju šta se na severu Kosova dešava ne moraju ni sada to da rade, tj. ne moraju da se “pretržu”. Pogotovu zato što su organizatori okupljanja upravo oni koji su nam problem i napravili pa sada pokušavaju da se od svega distanciraju i iz uloge da se pitaju za sve i da odlučuju o svemu, pa i o našoj sudbini u prethodnoj deceniji, sada pozicioniraju kao naši savetodavci sa jedinom ulogom i jedinim ciljem da se zbog nas sekiraju i nad našom sudbinom,koju su nam uništili, “nariču”.

U Njujorku se danas održava sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN) povodom Izveštaja o radu Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNMIK). Juče se oglasila i Vlada Srbije, sa navodima da će premijerka, Ana Brnabić, predstavljati Srbiju na sednici Saveta bezbednosti UN-a. Nakon sednice, planiran je sastanak premijerke i generalnog sekretara UN Antonija Gutereša. Brnabić će se takođe sastajati uoči sednice, i to sa predstavnikom Brazila, zemlje koja je predsedavajuća SB UN tokom oktobra, ambasadorom pri UN, Sergiom Franka Daneseom.

Kada bi oni o njoj znali koliko mi znamo, siguran sam da bi ih bilo sramota sa kime razgovaraju kao što je nas sramota ko nas predstavlja.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.