Komentar dana: Nenad Radosavljević

Piše: Nenad Radosavljević

Dragan J Vučićević, Glavni i odgovorni urednik “Informera” izašao iz zatvora…

Cela struktura vlasti u Srbiji poslednjih jedanaest godina je skupina ljudi koji nisu pametni već su samo pokvareni, alavi, drski i prepredeni.

E zbog tih karakternih osobina oni opstaju na vlasti bez obzira što su državu doveli do propasti jer su je nemilice pljačkali svih ovih godina, stimulisali strane i svoje, a ne domaće firme i rudna bogatstva prodali strancima, ali ne za državni i narodni interes, već za svoj.

Zbog istih karakternih osobina, vođa im je uspostavio vlast nad državom, uključujući vojsku, pravosuđe i policiju, nad crkvom i nad mafijom.

Bez obzira na apsolutnu vlast, ona im se ipak klima, pa moraju dodatno da je raznim prevarama brane.

Na razne načine.

Recimo ovaj Vučićević je smislio da ne plati novčanu kaznu za uvredu novinara Jugoslava Ćosića, u predviđenom roku iako je do sada mnoge plaćao i iako zna da se u slučaju neplaćanja kazne od strane suda izriče mera zamene novčane za zatvorsku.

Zašto je to uradio?

Prvo zato što voli pare i ne bi da plaća kazne.

Drugo, zato da bi neverovatnom kampanjom u režimskim medijima kod prosečnog Srbina stvorio privid da u Srbiji pravosudni sistem nije pod apsolutnom kontrolom takvih lupeža kao što je on i vrhovni šef mu.

Treće, da bi izazvao sažaljenje kod običnog Srbina, jer je on i čitav sistem autoritarne vlasti ugrožen od tamo nekih, pa da ih taj sluđeni član zajednice, koji ne zna gde glavom udara od nemaštinje, oseti kao svoje, sa njima se u nesreći solidariše i na sledećim izborima ponovo glasa za iste.

Četvrto, da bi bes naroda zbog stanja u zemlji usmerio prema političkim protivnicima, a to su tamo neki koji su uglavnom te korumpirane i zle nosioce pravosudnih funkcija i postavili na pozicije tužilaca i sudija, pre niz godina, i koji sada rovare.

Peto, da bi izvršio pritisak na tužilaštvo da zbog pariteta za kako god sitne prekršaje, ubuduće proganjaju novinare nezavisnih medija koji promovišu istinu, ali koja se režimu uopšte ne dopada.

I da dodatno na taj način uguši slobodu govora i javne reči koja podriva njihovu diktaturu neviđenu u Evropi već više decenija.

Šesto, da ubedi narod da ovo nije diktatura, da Vučić nije diktator i da SNS pripadnici nisu zaštićeni kao beli medvedi od bilo koje pravosudne instance.

Sedmo, da velikom larmom u medijima prikrije strašnu istinu da uvrede i klevete iznose i mete na čelo svih ovih godina crtaju upravo oni iz režimskih medija protivnicima režima i nezavisnim novinarima pa je upravo zato, bez obzira na sudsku zaštitu, njima ipak izrečeno stostruko više novčanih kazni za brutalnost medijskih kampanja i linčovanja pojedinaca koji im se zamere.

Ima još, ali osmo je da uz podršku istomišljenika i Vučićevih podanika izdejstvuje promene zakona o informisanju, pa da ubuduće režimski mediji mogu slobodno da se iživljavaju nad svima koji zucnu protiv režima ili progovore bilo šta što se njegovim pripadnicima ne dopada.

Dakle, nisu oni pametni već su pokvareni, alavi, drski i prepredeni.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.