Komentar dana: Nenad Radosavljević

Piše: Nenad Radosavljević

„Žalosno je da zakon prvo krši onaj koji zakon mora da sprovodi i da ga poštuje, a to su policija, tužilaštvo, sud. Tako daju građanima jasnu poruku da je ovo teritorija na kojoj nema zakona, ni zakona ni pravde, te da odavde treba da odu“, poručio je na današnjoj raspravi o eksproprijaciji u zgradi opština Zubin Potok, bivši gradonačelnik Srđan Vulović.

Jedino što je u ovoj raspravi i u svemu što se tiče eksproprijacije dobro je to što je on bivši gradonačelnik, i što će jednom odgovarati za sva nepočinstva, protivzakonita činjenja i zato što je ukinuo pravdu na štetu naroda. Ovi sada rade upravo onako kako je to i on radio.

List „Borba“ ove nedelje obeležava 101 godinu od kako je 19. februara 1922. godine, iz štampe izašao prvi broj ovog časopisa. Ovaj važan datum, biće obeležen u sredu 22. februara, svečanom akademijom u Beogradu, na kojoj će istaknutim pojedincima i firmama, biti uručena priznanja. Jedno od njih – priznanje za najborbenijeg u 2022. godini, biće uručeno jereju Nenadu Stojanoviću, parohijskom svešteniku u crkvi Svetog Save u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Veoma je važno podržati takvog čoveka, njegovu suprugu i njihovih pet sinova. Ja im se divim. I ne znam šta bih pametno uradio u smislu da im pomognem. Zato o tome zaćutim ali osećam sa njima bliskost iz duše… Onda ipak pogledam ko ih to ordenira. Dakle “Borba”. Znam da su slabi i rekao bih nejaki, ali vidim u objavljenim tekstovima neke Maje Gojković, neke predsednike opštine Zvezdara i slične i shvatim da su i oni sa prebogatom prošlošću ipak uleteli u ralje diktatorskog režima koji deli kome god hoće veliko, a njima na kašičicu, nešto malo. A oni prezadovoljni. Ne bave se politikom ali pomalo moraju da se dodvoravaju režimu. Neka žive, ali to nije ona naša “Naša Borba”.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.