Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Nova Demokratska stranka Srbije osudila je jutrošnju akciju Kosovske policije u Štrpcu, kada su nastavili sa odnošenjem nadzornih kamera i dosijea, ovog puta iz, kako je potvrdila Kancelarija za KiM, Privremenog organa, ali i osnovne škole, pošte u Drajkovcu, te TV Herca. „Stoga najoštrije osuđujemo ovaj novi čin nasilja“, naveo je Miloš Jovanović, lider ove stranke, čiju je izjavu KoSSev portalu prosledio opštinski odbor stranke, nedavno osnovan u Kosovskoj Mitrovici.

Razumem ja da ovaj Miloš ništa drugo ne može da uradi nego da najoštrije osudi dešavanja i tom izjavom namakne još neki glasić za neke sledeće izbore, jer se pokazuje kao dobri, zabrinuti Srbin, ali su mi iste izjave posle svakog sličnog događaja zaista dosadile ponavljanjem iz dana u dan već 20 godina. I svaki put, naročito kada se Kancelarija za KiM nasekira i zabrine, istom formulacijom, ja se zapitam koliko je to stvarno iskreno i verujte – mislim da nije.

Preregistracija srpskih tablica gradova na Kosovu u RKS registarske oznake postala je jedna od najaktuelnijih tema na Severu Kosova nakon što se nedavno Priština odlučila na ovaj potez i najavila da su svi vlasnici vozila sa ovakvim tablicama u obavezi da izvrše preregistraciju od 1. avgusta do 30. septembra. Na pitanje KoSSev-a šta o tome misle, građani u Kosovskoj Mitrovici su različito odgovarali…

Jedan kaže “Ja verujem mom Vučiću”, drugi kaže: „Beograd je spreman na kompromis, dok je Priština spremna da izazove Srbe i Srbiju na rat“. Treći je mišljenja da će Srbi da poslušaju Beograd i maticu Srbiju, a četvrti da treba da slušamo predsednika Vučića, „jer je on najbolji na svetu“, te da će on da “izvede nešto da bude mir i da ne ginu deca“… Bilo je i drugih odgovora u tekstu, zbog novinarskog balansa, ali ovi su mi baš simptomatični. Eh da je sreće pa da ovi što daju ovakve odgovore ne ležu i bude se sa Pink-om i da ih je bar malo manje makar u užoj Srbiji pa da nam jednog dana, posle nekih izbora, svane a da ovog “najboljeg na svetu” što nešto izvodi da ne ginu deca, više ne bude u Predsedništvu Srbije.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.