Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Iz albanskih sredina na Kosovu i Metohiji nastavlja se odlazak stanovništva, čime se smanjuje i broj učenika u školama, i to za 28 odsto u poslednjih desetak godina, prenosi RTS. Prema Agenciji za statistiku, u nižem srednjem obrazovanju na Kosovu i Metohiji u školskoj 2008-2009. godini bilo je 319.154 učenika, dok je u školskoj 2020-2021. godini broj učenika pao na 229.664.

Nije to ništa za 12 godina. Uža Srbija je i u tome rekorder u regionu i godišnje smanjuje broj stanovnika, kao nikada u istoriji, za po 50-60 hiljada.

Predsednik Skupštine Srbije, Ivica Dacić, izjavio je danas, posle druge runde međustranačkog dijaloga, da je jedan od zaključaka da će se na osnovu svega što je rečeno biti pripremljen predlog mera i da je dogovoreno da sledeći sastanak sa evroparlamentarcima bude održan 17. i 18. septembra. On je dodao da bi predloge mera učesnici trebalo da rasprave do 1. septembra i da do tada dostave svoje primedbe.

Kada bi se ukinuli svi principi manipulacije biračkog tela, putem medija, principi ucena birača i završno – pretnji onima koji na izbore izlaze, koje je SNS razvio do savršenstva uz krađu glasova i zloupotrebu biračkih spiskova, oni bi izgubili bilo koje izbore. Pa, nisu blesavi. Kakve bre primedbe, kakvi bakrači. Oni bez zla na ulicama ne ostavljaju vlast. Zla koje će oni izazvati kada budu morali da odstupe i odgovaraju za sve pljačke i zloupotrebe i svi zajedno i svaki pojedinačno.

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS), Aleksandar Šapić, poručio je danas da opozicija treba da bude konkretnija i jasnija pošto nije uspeo da sazna šta su njihovi konkretni zahtevi u dijalogu sa vlastima koji je počeo uz posredovanje poslanika Evropskog parlamenta. On je danas gostujući na televiziji Prva rekao i da sem opštih mesta kao što su sloboda medija, sloboda izbornog procesa, nevršenje pritska na glasače, nije primetio konkretne zahteve opozicije koji su i uslov za konkretan dogovor u dijalogu kojem posreduju evroparlamentarci, dok je u onom drugom bez stranih posrednika već primetio izvestan konkretan napredak koji je već primetan u emisijama Javnog servisa i drugde kao deo postignutog dogovora.

Kako može čovek da bude toliko pokvaren? Kako se ne zastidi od onih koji su mu okruženje kao porodica, familija, komšiluk a koji nisu takvi kao on. Nije valjda da takvih oko njega nema. Pa, nije moguće da su svi isti. On sve razume i jasno mu je šta radi. On nije toliko glup da ne razume šta su posledice ovakvog njegovog delovanja po narod i zemlju. On, dakle, svesno, zbog sebe i najbližih pomaže guranje države u sunovrat od strane bande na vlasti. Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.