Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić pozvao je u ime više novinarskih organizacija Republičko javno tužilaštvo da se izjasni o indicijama koje pojedini mediji iznose protiv redakcije KRIK i o tome da li se protiv nekoga iz redakcije KRIK vodi postupak. On je na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije zatražio da se i Regulatorno telo za elektronske medije izjasni o širenju dezinformacija na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću, posebno na televiziji Pink. Bodrožić je rekao da medijske organizacije traže od kolegijuma Skupštine Srbije da osudi zloupotrebu skupštinske govornice za napade na novinare, a javne servise Radio-televiziju Srbije i Radio-televiziju Vojvodine da izveštavaju o urušavanju slobode medija u Srbiji. 

Mislim da je pomenuti potpuno promašio zemlju i vreme. Pozivati Republičko javno tužilaštvo da radi svoj posao nema smisla jer ono odavno radi samo ako vođi nešto treba. A pošto bi njemu najviše odgovaralo da tužilaštvo uopšte ne postoji, jer sve što u ovoj zemlji zahteva istragu je povezano sa njim i kriminalom oko njega, onda to znači nikada. Tražiti da se Regulatorno telo izjasni, kada već zna da je to stranačka organizacija potpuno je izlišno. A apelovati na kolegijum jednopartijske skupštine da poslanici ne zloupotrebljavaju govornicu za napade na novinare i na RTS i RTV da budu fini i da izveštavaju o urušavanju slobode medija u Srbiji, je čak i smešno.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.