Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Poslanička mesta zauzela su lica koja se suočavaju sa pravosudnim procesom. Potvrđivanjem rezultata parlamentarnih izbora 14. februara objavljena je kompletna lista poslanika koji će biti deo sledećeg zakonodavnog tela. Koha prenosi da osobe optužene za razna krivična dela, poput krivičnih dela iz poglavlja o korupciji, napadi, upotreba oružja izašli su kao pobednici u poslaničkoj trci. Pobednik na izborima, Samoopredeljenje, ima najviše optuženih. Šestorica poslanika ove stranke pred sudom su za krivično delo upotreba oružja i ometanje službenog lica, zbog njihovih radnji u vezi sa bacanjem suzavca u prostorijama Skupštine.

Sve više se instrument sile koristi za otimanje vlasti. Naročito izraženo na “Brdovitom Balkanu” trend je započeo sa džipovima bez tablica i nekim čudnim nepoznatim ljudima širom Srbije i širi se. Kada se silom vlast otme onda se silom preko instrumenata i institucija sistema lako i brani. Za dobre, poštene i normalne tu nema mesta.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da treba pooštriti epidemiološke mere „ako želimo da zaustavimo“ širenje epidemije koronavirusa. Sednica Kriznog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa, na kojoj se očekuje donošenje novih mera, najavljeno je za danas. Rekao je da se svaki dan analizira epidemiološka situacija i istakao da je ubeđen u iskustvo i kredibilitet Kriznog štaba da donese „najbolju odluku za Srbiju“.

O Kriznom štabu pozitivno govore samo članovi i oni koji su ih tu postavili da bi ih slušali.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.