Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je još uvek veći broj prijema pacijenata zaraženih koronom nego otpust, i da ćemo tek kada se desi suprotno, moći da se malo smirimo i opustimo. On je rekao i da „ako neko misli da medicinski deo Kriznog štaba živi pod diktatom, grdno se vara, jer to nije istina“. Prema njegovim rečima, vakcina nije „čarobni štapić“, iako je vrhunac medicinske nauke i podići će kolektivni imunitet ali moraćemo da i dalje živim sa njegovim prisustvom.

Ne mora medicinski deo kriznog štaba uopšte da živi pod diktatom ali ključne odluke ne donosi i stoga nema smisla što postoji a postoji samo radi egzibicionizma članova. Lepo im je svakog dana da se na po deset medija pojavljuju i pričaju prazne priče i dodatno uz to uživaju milost velikog šefa, a samim tim imaju i finansijsku podršku – što im je još i korisno. 

Ministarka za evropske integracija Jadranka Joksimović izjavila je da Srbija nije „pačija škola“ u procesu evropskih integracija i da ne samo da nije dalje od EU, nego je „suštinski bliže“. Ministarka je istakla da EU treba da objasni kako će se nova metodologija primenjivati na Srbiju i pozvala civilno društvo i Nacionalni konvent da počnu da govore o klasterima, a ne o poglavljima. Posledica nove metodologije je da poglavlja postaju sekundarni instrument za ono što je suština pregovaračkog procesa
od ove godine, a to su sektorske ključne politike struktuirane u šest klastera.

U svemu pokušavaju da oponašaju šefa, pa čak to čine i u bezočnom laganju. Ako ti neko kaže posle 8 godina neuspelog procesa otvaranja poglavlja da poglavlja nisu ni važna i da smo posle jasno obznanjenog prekida procesa pristupanja od strane EU, “suštinski bliže” evropskim integracijama, onda je svakom iole trezvenom, prosečno obrazovanom, Srbinu jasno da je to laganje bez granica.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je danas da će do kraja godine biti održane još tri sednice parlamenta, a da će se na jednoj od njih, 28. decembra, naći Izveštaj EK o napretku Srbije.

Nešto razmišljam, oni tamo neki kao poslanici idu na sednice, tamo nešto sede, onda se izlupaju neartikulisanim govorima u slavu vođe, i kao nešto imaju neki dnevni red, pa kao nešto glasaju, idu u restoran, podižu dnevnice… I sve to nije važno, ali oni umislili da su u tim klupama zato što nešto vrede.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.