Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Od ubistva šestorice srpskih mladića u kafiću“Panda” u Peći, danas se navršavaju 22 godine, a izvršioci i nalogodavci i dalje nisu poznati. Pre 22 godine, 14 decembra 1998. godine, oko 20h, dvojica maskiranih napadača otvorili su paljbu iz automatskih pušaka na goste kafića “Panda”, među kojima je najviše bilo pećkih gimnazijalaca.Ubijeni su Ivan Obradović (15), Zoran Stanojević (18), Vukota Gvozdenović (16), Svetislav Ristić (18), Ivan Radević i Dragan Trifović (18).Vlado Lončarević (18) je teško ranjen, dok su lakše ranjeni Mirsad Šabović (34) i Nikola Rajović (18). Istraga o ovom zločinu je pokrenuta tek 12. maja 2016. godine u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu. Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je Beti 8. decembra da su u dosadašnjem toku istrage pribavljeni „brojni“ materijalni dokazi i da je ispitano 36 svedoka.U oktobru 2018. godine, TOK je saopštio da su ispitana 34 svedoka, što znači da su u poslednje dve godine ispitana još samo dva svedoka.

Zločin nad zločinima a istraga lakrdija nad lakrdijama. To je naš pravosudni sistem kojim se na našu žalost, kao i svime drugim, upravlja iz samo jednog centra.

“Na sastanku održanom, 1. decembra 2020. godine, RGCE saglasila se da početak rada KOSTT-a kao regulatorne oblasti u okviru regulatornog bloka Albanija-Kosovo, odnosno početak primene Sporazuma o povezivanju između KOSTT-a i ENTSO-a otpočne 14. decembra 2020. godine,” saopštio je KOSTT 2. decembra. Slično obaveštenje, prema izvorima KoSSev-a, a nakon istog sastanka dobili su i radnici EMS-a na Kosovu kojima je saopšteno da 13. decembra u ponoć prestaje mogućnost razmene električne energije između JP EPS-a i KOSTT-a koja je postojala do sada radi potreba snabdevanja potrošača na Severu. Nadležni iz Kancelarije za KiM na saznanjima KoSSeva da KOSTT započinje „samostalan operativan rad“ reagovali su izjavama da do prestanka snabdevanja električnom energijom neće doći, dok nije komentarisano da li počinje i primena sporazuma između KOSTT-a i ENTSO-e. Sam predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, negodovao je u aprilu nakon odobravanja sporazuma između ENTSO-e i KOSTT-
a, preteći tada arbitražom.

Laž pa laž, pa prevara, pa opet laž pa prevara… Kraj toj spirali će doći samo kada kraj dođe ovoj zločinačkoj vlasti koja je nosi. Nadamo se da će se to desiti uskoro a mogli bi, svako od nas, da bar po nešto učinimo u tom pravcu. Potrudimo se jer je to zbog naše dece. Oni su svoju zbrinuli.

Poslanica Samoopredeljenja u kosovskoj skupštini Mimoza Kusari-Ljilja rekla je, gostujuću u Jutarnjem programu RTK2, da bi dijalog sa Srbijom trebalo zaustaviti, a kao razloge navodi to što aktuelana vlada na čijem je čelu premijer Hoti nema kredibilitet i ne može da obezbedi neophodnu parlamentarnu većinu ukoliko dođe do postizanja bilo kakvog sporazuma u tom dijalogu, kao i zbog, kako navodi, hapšenja bivšeg kosovskog predsednika, predsednika parlamenta i poslanika parlamentarne grupe.

Dakle njima priznanje nije ne neophodno nego ni potrebno. Znači da režim iz Beograda i srpski sa Kosova hoće na mišiće da im ga daju i predano na tome rade u segmentima kroz dijalog, žureći da im ga u paketu daju što pre. Zašto to rade oni znaju, ali je problem što neuki obmanjeni narod ne zna.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.