Komentar dana: Nenad Radosavljević

 Komentariše: Nenad Radosavljević

Zakon o pandemiji, koji je nedavno usvojen u kosovskoj skupštini, objavljen je u Službenom listu i stupio je na snagu, prenosi Gazeta Ekspres. Kako navodi taj medij, Zakonom je regulisana pravna strana za prevenciju i borbu protiv pandemije. Određene su i novčane kazne za one koji budu postupali protivno zakonu. Novčanom kaznom u iznosu od 500 evra biće kažnjena osoba koja ne poštuje odluku o ograničavanju kretanja građana i vozila u određeno vreme. Vozač motornog vozila koji ne poštuje odluku nadležnog tela o ograničavanju kretanja građana i vozila prema utvrđenom rasporedu, biće kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 200 evra. Fizičko lice koje ne poštuje odluku nadležnog tela o nošenju maske, i održavanju fizičke distance, biće kažnjeno sa 35 evra, piše Gazeta Ekspres.

E ovi su definitivno najgori. Kako im samo ovo sve padne na pamet?

Kosovski predsednik Hašim Tači apelovao je na sve Albance u Crnoj Gori da iskoriste svoje pravo glasa na izborima 30. avgusta i da u što većem broju izađu na birališta. Tači je na Fejsbuku napisao da su crnogorski izbori važan „zamah“ za nastavak jačanja evroatlantske orijentacije „prijateljske države“ Crne Gore. „Pozivam sve naše sunarodnike da iskoriste svoje pravo izbora i jačanja političke stabilnosti, mira i sigurnosti na celom Zapadnom Balkanu“, napisao je Tači.

Ne reče im baš direktno imenom za koga da glasaju, ali je lepo podvukao i naznačio.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da moramo da živimo sa različitim aršinima, jer za Srbe pravde nema i da zato za svoje interese mora da se bori radom, te da je pred Srbijom teška situaciju, a da srpski narod toga nije svestan.

Nesvesni narod je njegova najnovija izmišljotina koja ne može da se “sklepa” u bilo kakvoj glavi. Za takvo šta stvarno treba ipak nešto posebno. Treba ne imati meru.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga ne pogađaju predlozi da najavljeni nacionalni stadion ponese njegovo ime, koji zapravo ironično, treba da ukažu da takav stadion nije potreban, jer, kako kaže, po onima koji tako nešto predlažu, ne bi moglo da se nazove ništa.

“Ni po njemu se ipak ništa neće zvati”. Nažalost po šteti koju pravi narodu će se pamtiti.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.