Komentar dana: Nenad Radosavljević

 Komentariše: Nenad Radosavljević

U Gračanici su sinoć oko 22 sata nepoznati počinioci upali kroz prozor u kuću Ljubiše Andrejevića, izvršili premetačinu i ukrali dragocene stvari. Najnoviji u nizu napada na imovinu Srba na Kosovu i Metohiji dogodio se dok su Andrejevići bili u gostima kod prijatelja, javio je Kosovo Online.

Da nisu tendenciozno napisali da je to napad na imovinu Srba, to da su počinioci upali u kuću Ljubiši izvršili premetačinu i odneli dragocenosti, a nepoznati su, ovi nikada ne bi ni objavili.

Evropska unija (EU) je napustila pristup „bezbednost pre demokratije ili rešavanje Kosova na uštrb demokratije“, izjavio je u intervjuu FoNetu potrpedsednik Evropskog pokreta u Srbiji (EPuS), Vladimir Međak.

Ovo nije ili jer ovo posle ili je nešto u čemu smo već 8 godina, od čega naravno niko nije odustao i što predstavlja upropašćavanje naroda do mere da će se teško ikada oporaviti od diktature, pokušao diktator, konačnu prevaru, da im ga da ili ne.

Ovi izbori su zapravo slika današnje Srbije, ali narod ne možete da menjate, smatra predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović, dok zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović insistira da 21. juna nisu bili izbori, već glasanje.

Narod treba menjati, podizati mu svest, unapređivati ga. Zato i postoji prosvetni sistem i učeni ljudi. Još i ako nisu pokvareni, samoživi i koristoljubivi upravo takvi treba da pomognu narodu da ne glasa već da bira. U jednoj rečenici je lako objasniti razliku između onih koji su bojkotovali izbore i sačuvali dostojanstvo i onih koji su u njima učestvovali i postali krpe.

Srbija sama određuje brzinu kojom će se kretati ka Evropskoj uniji, izjavio je ambasador Nemačke u Beogradu Tomas Šib i izrazio uverenje da će Srpska napredna stranka koja je na izborima osvojila vrlo ubedljivu većinu i nadalje voditi zemlju odlučno u pravcu EU. Napominjući da zapadni Balkan ima evropsku perspektivu, Šib kaže da je tokom brojnih ovdašnjih susreta zaključio da postoji velika blagonaklonost prema EU, te da se takođe uverio i da građani vide ogromnu podršku koju Unija ovde godinama pruža.Govoreći o tek završenim izborima, Šib kaže da je SNS postigao ubedljiv rezultat i da je samim tim preuzeo i veliku odgovornost.

Da, za krađu glasova, manipulaciju, zloupotrebe, pritiske, ucene, kupovinu glasova i… I galopirajuću pandemiju.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.