Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Na Severu Kosova za sada nema registrovanih niti potvrđenih slučajeva obolelih od koronavirusa, potvrdio je na sednici opštinskog kriznog štaba direktor Kliničko – bolničkog centra u Severnoj Mitrovici doktor Milan Ivanović.

Doktor koji inače spada u grupu “nesvršenih penzionera” jer ne odlazi u penziju iako ima dovoljno godina. Čovek kojeg voli predsednik države, pre svega jer je penzioner, a radi isto i dalje kao da ništa nije bilo, zato što ga predsednik voli vise nego sve druge. Normalne.

U sve četiri opštine Kosovsko-mitrovačkog okruga poštuju se mere koje proizilaze iz odluke o vanrednom stanju, saopšteno je iz ovog Okruga. Kako se navodi u saopštenju načelnika Kosovsko-mitrovačkog okruga Slavka Simića, na sastanku sa članovima inspekcijskih službi je konstatovano da sve školske i predškolske ustanove poštuju odluku Vlade o prekidu izvođenja nastave. Snabdevenost stanovništva osnovnim životnim namirnicama i robom široke potrošnje je dobra.

A takse? Gde su? Od koje to vlade su odluke? Kada se snabdevanje robom široke potrošnje normalizovalo? Ko je i kada odlučio da se nastava prekine? Ne pitam njega zato što ništa ne zna. Pitam sebe i sve nas normalne: “Zašto trpimo i ćutimo?” Budale oko, a bogami i iznad nas.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar za RTS je rekao da će se promeniti režim rada medicinskih ustanova, i da će se pregledati hitni slučajevi. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za RTS da su pacijenti koji su pozitivni na koronavirus dobrog opšteg stanja, osim dva pacijenta u Novom Sadu koja se nalaze na respiratorima. Infektivne klinike od danas će obezbeđivati Vojska Srbije, jer će najveći udar biti na bolnice koje se bave pacijentima zaraženim koronavirusom. „Napravili smo plan i program koje će bolnice preuzimati pacijente ukoliko se njihov broj bude povećavao.

Da li bilo ko normalan može poverovati u to da ovaj Zlatibor ima kapacitet da se bavi ozbiljnim pitanjima. On kao napravio program?! Voleo bih da sretnem njegove školske drugove. Kladim se da bi se ubili od smeha.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić održao je danas sastanak sa predstavnicima krovnih omladinskih ogranizacija i pozvao ih da motivišu mlade da volontiraju tokom vanrednog stanja u Srbiji zbog koronavirusa.

Baš želim da ne budem uvek protiv. I trudim se. Ali kako bre da ćutim kada se pojavi on. Pa jedino što ga povezuje sa mestom ministra je kravata. Pamet sigurno ne.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.