Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Mandatar Aljbin Kurti razgovaraće danas sa predstavnicima srpske manjine u okviru konsultacija za sastav nove prištinske vlade, najavljeno je iz Pokreta Samoopredeljenja, prenela je prištinska Gazeta Express. Iz Pokreta, međutim, nisu precizirali detalje o tome kada i sa kim će se Kurti sastati iz srpske zajednice.

Svejedno će razgovori Kurtija sa Srbima biti manjkavi jer je srpska delegacija za razgovore krnja. Jedan od dva člana više nije tu.

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, susreo se danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu, ambasadorom Janom Bratuom, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji. Nakon sastanka Dačić je istakao da se raduje prvoj poseti visokog predstavnika EU za spoljnu i politiku bezbednosti Žozepa Borelja, koji sutra dolazi u Beograd i naveo da je Srbija imala dobru saradnju i sa Ketrin Ešton i sa Federikom Mogerini i spremna je da tu saradnju nastavi i sa novim visokim predstavnikom Unije.

Ovom Dačiću svi dobri i sve mu lepo. On se raduje svačijoj poseti i kada god dohvati mikrofon, peva. Narod je takve odavno obeležio sinonimom koji počinje sa šer…

Važno je da pacijenti znaju da antibiotici ne leče prehladu ili grip, zbog toga ih ne treba koristiti bez saveta lekara, a ukoliko se uzimaju, treba ih koristiti odgovorno, odnosno, u propisanoj dozi, vremenskom intervalu i poštovati dužinu trajanja lečenja. To je poručeno sa seminara „Racionalna upotreba antibiotika i propisivačka praksa u primarnoj zdravstvenoj zaštiti“ koji je održan u Beogradu, a u organizaciji Ministarstva zdravlja i u partnerstvu sa Sekcijom za opštu medicinu Srpskog lekarskog društva.

Proverio sam napisano. Tačno je tako rečeno. Oni (antibiotici) ne leče, ali postoji za njihovo korišćenje propisana doza, propisani vremenski interval i predviđena dužina lečenja. Pa ko je ovde lud? Svi. Pametni su samo oni koji su ih decenijama proizvodili, prodavali i lepo živeli zarađujući od neupućenog naroda koji ih je gutao, kao i sve drugo.   Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.