Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je građane Kosova sa boravištem na Kosovu ili u inostranstvu da budu oprezni u slučaju da ne mogu da izbegnu putovanja u zemlje u kojima ima tenzija – Irak, Iran i Jemen, prenosi RTK.

Zvuči ohrabrujuće poziv na opreznost građanima koji putuju u zemlje sa tenzijama. Tako zvuči… Tenzije su kao tamo a mi kao na sigurnom…?

Od 2. februara ove godine svi koji apliciraju za šengensku vizu moraće platiti 33,3% više za taksu. To znači da će podnosioci zahteva morati da plate 80 evra, umesto dosadašnjih 60, navodi Gazeta Express. Pored cene, promeniće se i jedno od pravila za prijavu za vizu. Oni koji žele da posete bilo koju od zemalja Šengena, moći će da podnesu zahtev za vizu 6 meseci pre planiranog putovanja.

Nikada nisam uspeo da sebi tako organizujem život pa da putovanje osmislim 6 meseci unapred. Nije to glupost i besmislica u EU. To je izgleda do mene.

Iran je, kako se čini, želeo da izbegne američke žrtve pa su projektili ispaljeni kao osveta za ubistvo generala Kasima Solejmanija pogodili peščane dine oko baze Ajn el Asad, piše Blumberg.Pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike, Blumberg navodi da su inače precizni projektili pogodili peščane dine oko baze Ajn al Asad, što navodi na zaključak da su Iranci ciljali nenaseljene delove ovog objekta.

Oni koji su tačno znali gde su nenaseljeni delovi objekta tačno znaju i gde su oni naseljeni. To treba da shvate svi koji ovo ludilo mogu da zaustave a igraju se žmurke.

Episkop diseldorfski i cele Nemačke, vladika Grigorije ocenio je da događaji u Crnoj Gori, posle usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, najbolje pokazuju šta sve može da se dogodi kada se vlast nađe u rukama jednog čoveka koji je, pritom, „u potpunosti izgubio kompas i nemilosrdno gazi sve pred sobom i nije spreman da sasluša čak ni volju sopstvenog naroda“.

Sve osim mesta i specifičnog spornog zakona važi za još jednu susednu zemlju i još jednog koji je izgubio kompas.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.