Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Lider Pokreta Samoopredeljenja, Aljbin Kurti kaže da će se sastati sa predstavnicima Srpske liste i razgovarati sa njima o ispunjenju ustavne obaveze i davanja ministarstva Srbima. Kurti kaže da će se, s obzirom da nema druge srpske manjine u Skupštini osim Srpske liste, sastati sa predstavnicima ove partije.

Ako je neko mislio da je taj Aljbin neko ko će ozbiljno sankcionisati korupciju, kao što sam i ja, vara se. Očigledno je taj isto to samo bez stvrdnutog putera na glavi. Šta god da je Kosovo, sigurno neće biti normalno. Biće to uvek bunar kriminala, vladali njime oni ili oni.

Neizvesnost oko formiranja Vlade Kosova se nastavlja, budući da Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova (LDK) i dalje ne mogu da se dogovore oko preraspodele funkcija. Kako prenose mediji, LDK trenutno insistira da dobije mesto premijera, predlažući, istovremeno, da Samoopredeljenju, koje predvodi Aljbin Kurti, pripadnu funkcije predsednika Kosova i šefa parlamenta. Takav scenario predstavlja zaokret u odnosu na prethodnu sedmicu, kada su predstavnici Samoopredeljenja tvrdili da LDK želi da njegov lider Isa Mustafa „nasledi“ Hašima Tačija na poziciji kosovskog predsednika.

Iskreno, ne interesuje me da li će Isa da bude Hašim ili Hašim Kurti ili Hašim Kurti Isa…

Kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo je juče optužnicu pred Osnovnim sudom u Prištini protiv S. K., službenika u Poreskoj administraciji u Prištini zbog „zloupotrebe službenog položaja“. Na teret mu se stavlja da je protivpravno pribavio materijalnu korist za sebe i još sto dvadeset preduzeća, i time oštetio budžet za oko četiri miliona evra, javlja Gazeta Express.

Ha, ha, ha… Oslobodite S.K. Uhapsite I.M., A.V. i D.J. koji su oštetil ibudžet opštine Leposavić za 7 miliona evra. Za samo četiri godine.
Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.