Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Pravoslavni vernici danas obeležavaju Vidovdan, koji je u novijoj istoriji povezan sa Kosovskim bojem i stradanjem svih onih koji su u ratovima dali život za otadžbinu. Centralna manifestacija je i ove godine na Gazimestanu, a na njoj nije prisustvovao ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin jer mu je, odlukom prištinskih vlasti, zabranjen ulazak na Kosovo.

Pa, pravo da vam kažem niti je vernik, niti je stradao u novijoj istoriji, niti je dao život za otadžbinu, a koliko ja znam to mu ni ne pada na pamet. Crna uniforma mu je samo dekor. Kada sve to uzmem u obzir, mislim da nema potrebe ni da dolazi, jer mu ovde povodom ove svetkovine nije ni mesto.

Narodni poslanik Slaviša Ristić uputio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pismo, u kojem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću preti da će, ukoliko pokuša da postigne mir i potpiše sporazum sa Prištinom, završiti kao ubijeni premijer Zoran Đinđić. Nakon ovoga, oglasio se i Direktor Kancelarije za KiM koji kaže da je Ristić obezvredio današnji praznik svojim pretnjama predsedniku naše zemlje koji se trudi i bori za naš narod.

Prvo, Slavišu Ristića poznajem mnogo dugo i znam da je nacionalista i patriota. Drugo, o kakvom postizanju mira na osnovu izmišljenog rata govori Tanjug u isceniranoj vesti? I treće, mislim da je Slaviša potpuno nesrećno formulisao to da je tragična sudbina Zorana Đinđića upozorenje za Aleksandra Vučića. To uopšte ne stoji, jer Zoran nije ništa prodavao i inače je preteško rečeno.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas katoličke biskupe Srbije, sa kojima je razgovarao o saradnji državnih organa i institucija sa katoličkom zajednicom. Katolički biskupi su pohvalili napore države koji su doprineli da veći deo otvorenih pitanja bude rešen.

Ja samo ne znam koja su to otvorena pitanja rešena naporima države koje su biskupi pohvalili. Ali hvala im u svakom slučaju. Možda oni znaju nešto što mi ne znamo. Pa na kraju, oni su božji izaslanici. Tako oni kažu.

Austrija 1. jula preuzima predsedavanje Savetom EU i bilo bi veoma važno da se fokus i za vreme austrijskog predsedavanja zadrži na zemljama Zapadnog Balkana, istaknuto je danas na panelu „Od bugarskog do austrijskog predsedavanja EU“, održanom u EU-info centru u Beogradu.

Nekako mi se tek nametnu predlog za neki sledeći panel pod nazivom “Od Bugarskog do Austrougarskog stradanja Srbije” ali to nema veze sa ovom temom nego sa nekom drugom.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.