Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Direktor BIA Bratislav Gašić poručio je danas na svečanosti povodom obeležavanja 120 godina od osnivanja srpske civilne službe bezbednosti da će i dalje beskompromisno voditi Agenciju ka napretku i da nikom neće dozvoliti da stane na put razvoju službe i održavanju njenog ugleda.

A jeste vala od ugleda i služba i ti. Uništili ste 120 godina za samo dve. Posle Krušika bolje vam je, i tebi i najbližim saradnicima, da nestanete ili da promenite posao jer pravda jeste spora ali će vas stići.

Pred Srbijom je izuzetno teško vreme, a naš najvažniji cilj je da očuvamo mir, slobodu i nezavisnost u donošenju odluka o našoj sudbini, poručio je danas predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

To da je pred tobom teško vreme svi znamo. Baš bi bilo lepo za tebe, kada bi u miru, slobodno kao do sada, mogao da nam radiš šta ti padne napamet i da nastaviš da donosiš odluke o našoj sudbini kako ti je volja. Ali moram nešto da ti kažem što ti nisi znao, ne znaš i ne možeš da shvatiš. To više neće moći. Odlaziš momak… Uskoro.

Stiglo je vreme kada haraju virusi. U poslednje tri nedelje, respiratorne infekcije oborile su oko dve hiljade građana. Vakcina protiv gripa stigla je u domove zdravlja pre osam dana.

Da li je teoretski moguće da se razni virusi uzgajaju i da se u specijalnim laboratorijama testiraju na njima razne vakcine? Onda se, u skladu sa našim navikama obično pri promenama godišnjih doba, da ne bi bilo sumnjivo, odvrnu slavine na cisternama sa virusima i podele vakcine, naravno za velike pare. Onda sa stečenim profitom zločinačka družina laboratorije ode da se provodi na drugom kraju sveta. Ako do sada i nije, biće sigurno.

Turska vojna operacija na severoistoku Sirije bliži se kraju, a dalji razvoj događaja zavisi od povlačenja vojnih formacija Kurda, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, komentarišući ishod razgovora predsednika Turske i Rusije, Redžepa Tajipa Erdogana i Vladimira Putina.Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan postigli su dogovor o podeli kontrole nad severoistokom Sirije, koji zahteva povlačenje kurdskih boraca celom dužinom sirijsko-turske granice.

Kurdi se borili protiv ISIL-a, Amerika bila za to, štitila ih, protiv je Asada, Rusija ga brani, Turska isto protiv terorizma i Islamske republike, ali se svađa sa Amerikom koja je podržavala Kurde protiv ISIL-a, Rusi prodaju oružje Turskoj, Amerikanci besni na Erdogana koji sa Putinom pravi dogovor protiv Kurda koji su sa vladom u Damasku koju podržavaju Rusi… Meni je u ovom haosu sve jasno. Ovaj svet je pokvaren. Ne, ne on je truo.  Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.