Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Sve je na nama Srbima i Albancima, i naši odnosi i naša budućnost – izbor da li ćemo da prihvatimo kompromisno rešenje ili ćemo da uništavamo i sebe i jedni druge, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u intervjuu za albansku TV „Klan“.

Kako uništiti sebe to si nam već pokazao i organizovao. Recept si pronašao. Ako ih ubediš da ga prepišu, završićeš i sa njima pa neće imati potrebe da uništavamo jedni druge.

Prema trenutnoj raspodeli glasova, Samoopredeljenju sleduje 31 poslanički mandat, a DSK 30 mandata, što je dovoljno da ove dve partije čak i same osiguraju skupštinsku većinu za podršku novoj vladi. Juče su budući koalicioni partneri najavili da će u nekom trenutku razgovarati i sa Srpskom listom, ali da će pre njih razgovarati sa ljudima koji ne pripadaju ovoj, jedinoj parlamentarnoj stranci kosovskih Srba.

Tako se može desiti da Srpskoj listi jedino ostane neprofitabilna uloga zalaganja za narodne interese, što ne znaju i strano im je, a da budu uskraćeni da se bore za svoje, upravljanjem budžetima ministarstava, što su do sada odlično znali i blisko im je.

Premijer Albanije, Edi Rama, smatra da dijalog Beograda i Prištine treba da bude okončan međusobnim priznavanjem, da bi potom i ostale zemlje lančano priznale kosovsku nezavisnost. „Ako (Aljbin) Kurti postane premijer sa njim će Srbija, htela to ili ne, morati da razgovara“, rekao je Rama u Novom Sadu, gde je učestvovao na trilateralnom sastanku – Srbija, Albanija i Severna Makedonija.

I šta ovde nije jasno velikom vođi trilateralnog spektakla “Ništa nam nije i šta nam fali”?…

Treba mi vreme da promislim o razgovoru sa Ričardom Grenelom, specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine i da vidim šta nam je dalje činiti, izjavio je Aleksandar Vučić.

 …Izgleda da ništa nije ?!Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.

Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.