Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Tužioci Specijalnog suda u Hagu su poslali na desetine poziva za saslušanje bivšim borcima takozvane OVK, ali još nema informacija ko ih je od njih dobio.

Ako su ga poslali po golubu i ako ga uhvati kobac, ništa od toga.

Nešto više od 15 dana ostalo je do sedmih po redu posleratnih parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji. Predizborna kampanja počeće 25. septembra, ali i pre nje lideri svih političkih stranaka svakodnevno obilaze birače i pokušavaju da ih ubede da će se boriti protiv korupcije, za vladavinu prava, otvaranje novih radnih mesta, ali poručuju i da ih čeka vrlo naporan period razgovora sa zvaničnicima iz Beograda. Mnogi veruju da će doneti nove igrače u dijalogu sa Beogradom.

To znamo. Igrača koliko hoćeš na obe strane. Malo je ozbiljnih i odgovornih.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Ðurić izjavio je danas da Priština, uz podršku dela međunarodne zajednice, pokušava da umanji broj srpskih glasova na predstojećim izborima i da predstavnike Srpske liste zameni „svojim pulenima“.

Ne verujem da je pukla tikva pa gazde hoće da menjaju pulene. Pre bih rekao da puleni prave budalama birače kao i 2014. i 2017, pa ih posle ne vide nego pravo u zagrljaj gazdama. E tako će i sada.

Funkcioner SNS, Nebojša Stefanović izjavio je danas da je SNS danas, na sastanku vlasti i opozicije, predložila set mera za unapređenje izbornog procesa, a da će sa konačnim predlogom, usaglašenim sa koalicionim partnerima, izaći u ponedeljak, te dodao da su to mere za koje su spremni da se obavežu da će ih implementirati u narednom, kratkom roku.

Posle Ane Brnabić ovom najmanje liči da je „nešto“. A oboma manje čak i od onih Đorđevića, Nedimovića, Udovičića i „sve takvih“ u ovoj nesrećnoj vladi. U ovom ničemu od vlade.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.