Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Pekingu da veruje da će nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron na sastanku u Berlinu pronaći balansirani pristup kako da se problemi između Beograda i Prištine reše u budućnosti.

E to će samo i biti rezultat. Pronaći će balansirani pristup kako da se problemi reše u budućnosti. Malo li je?

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, završavajući posetu Kini, da je delegacija Srbije napravila dobar „prolaz“ tokom posete.

Posle svih njegovih uspešnih slaloma sa dobrim“prolazima” mi ćemo na kraju biti nasankani a on negde daleko.

Srbija traži saglasnost Rusije za sporazum koji bi trebalo da postigne sa Kosovom, izjavio je u intervjuu za Glas Amerike Pol Stronski, stručnjak za Rusiju i Evroaziju Karnegijevog instituta za mir u Vašingtonu. Ako Kosovo i Srbija postignu sporazum srpskim vlastima će biti potrebno da uvere Rusiju da se saglasi sa tim rešenjem. Trenutno su u porastu nacionalističke tenzije i predsednik Srbije ne želi da deluje kao da se u manjem intenzitetu zalaže za nacionalne interese Srbije – nego što to čini Rusija. Tako da vlasti Srbije žele da se uvere da postoji Putinovo saglasje“, izjavio je Stronski.

Stronski je u zabludi da ovaj naš tako nešto sme da pita i traži tako da to sigurno nije bila tema ni u 5 minuta oči u oči. Inače, Rusija ne brani naše nacionalne interese već se trudi da bude dosledna što se tiče međunarodnog prava i Rezolucije 1244, jer tako nešto možda bude i njoj trebalo i to je sve.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.