Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Srpska lista osudila je danas što aveti političke prošlosti pokušavaju da podrivaju jedinstvo Srba na Kosovu i Metohiji, u trenucima kada se srpski narod suočava sa najvećom krizom ikada, i kada se odlukama Prištine o blokadi distribucije srpskih lekova, hrane i štampe.

Od kada se to štampa, pogotovu današnja iz Srbije, svrstava uz lekove kao nasušna potreba uz savremeno postojanje društvenih mreža? To je izgleda samo po logici ako nam je lista Srpska mora nam takva biti i hrana i lekovi i piće bez obzira što je Ferveks ruski, Milka švajcarska a Coca-Cola američka.

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas u parlamentu da je transformacija KBS u vojsku interni proces i da je potpuno u skladu sa kosovskim ustavom, prenela je GazetaExpres.

Ne, ne, ne,…  Ne mora to da govori parlamentu. Treba to da kaže Jensu Stoltenbergu kako bi Jens shvatio šta je rekao i Vučiću kako bi ovaj znao da mu je fora o telefonskom razgovoru sa generalnim sekretarom  NATO-a u kome će ovom “održati bukvicu” propala jer se već sve čulo. Onih “mali postotak normalnih” je već sve obznanio onim 90% drugih. 

Udruženje „Porodice kosmetskih žrtava“ traže da se ne dozvoli formiranje vojske samoproklamovane države Kosovo, jer je njen cilj, kako navode, pranje krvave prošlosti i zaštita zločinaca od pravde, odgovornosti i kazne.

Ovu vest sam vratio na doradu, kao urednik… Ko je video ovakvu vest bez imena Sima Spasić. Pa on je posle 18 godina žrtvovanja za sebe postao personifikacija žrtve, a ne uživalac državnih privilegija kao protagonista režiranih performansa za potrebe vlasti… Rekao sam novinarima…

Direktorat civilnog vazduhoplovstva (DCV) saopštio je danas da je Aerodrom Priština zatvoren za civilni vazdušni saobraćaj još 6. maja 1999. godine i da je taj status i dalje na snazi za Republiku Srbiju. Tim saopštenjem, DCV je reagovalo na izjave iz Prištine da Srbija želi da zatvori taj aerodrom.

Neka oni lete koliko god hoće… Za nas su oni zatvoreni isto koliko su i vlasti u Prištini takozvane i sa njima nismo u koaliciji i isto koliko su administrativni prelazi, uspostavljeni dolaskom ove vlasti, samo žica preko koje možemo kad god i kako god hoćemo.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.