Komedija "Nek' mu je laka crna zemlja" u četvrtak u Kosovskoj Mitrovici

Pozorišna predstava "Nek' mu je laka crna zemlja" biće sutra prikazana u Kosovskoj Mitrovici. Glavne uloge u ovoj komediji igraju Ljiljana Blagojević, Kalina Kovačević i Sonja Knežević. Tekst i režiju potpisuje Vida Crnčević Basara. 

Predstava je inspirisana tezom da "svako ima nekog koga nema" i posvećena je svim opravdano i neopravdano odsutnim ljudima u njenom životu.

Dve žene našle su se zajedno posle sahrane čoveka kojeg su volele obe, mada samo jedna to priznaje. Šta ih sve u životu, osim pokojnika, spaja? U čemu su slične, a u čemu sasvim različite? Šta to može biti smešno u jednoj tužnoj situaciji? Da li je i njihovo prošlo zajedno sa pokojnikom, i da li će naše junakinje o pokojniku govoriti sve najlepše? Kako je jedna šetnja Kalemegdanom promenila njihove živote, i kakva je uloga šećerne vune, goblena i pokera u celoj priči? Ali nisu samo njih dve. Kostica je voleo žene i bio široke ruke. Voleo je život.

Predstava će biti prikazana u Mitrovičkom dvoru, sa početkom u 19 časova.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.