Koha: Vučić u Albaniji krajem decembra

Rama Zaev Vučić
Foto: Tanjug

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Predsednik Srbije boraviće u službenoj poseti Albaniji od 20. do 21. decembra.

Iz Predsedništva Srbije je najavljeno da će Vučić prisustvovati sastanku lidera Zapadnog Balkana koji se održava u Tirani, izveštava TCH.

Vučić drugi put ove godine dolazi u Tiranu, a nakon što je prisustvovao Samitu Brdo-Brioni 27. aprila, koji je organizovao predsednik Albanije, Iljir Meta.

Sa druge strane, brojni glasovi protiv mini-Šengena stižu sa Kosova. Čak se i najveće stranke na Kosovu protive „mini-Šengenu“, tražeći od Rame da otkaže samit.

Negiranje masakra u Račku od strane države Srbije podstaklo je, između ostalog, političke stranke na Kosovu da zahtevaju od Albanije drugačiji pristup Srbiji i da otkaže samit na kojem će učestvovati Albanija, Srbija i Severna Makedonija, radi uspostavljanja takozvanog balkanskog „mini-Šengena“.

Četiri parlamentarne stranke, uključujući dve pobedničke na kosovskim izborima 6. oktobra, Samoopredeljenje i LDK, kažu da se ne može govoriti o regionalnoj saradnji sa državom koja negira zločine koje je počinila.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.