Koha: "Vruća jesen" u Skupštini

Predsedništvo Skupštine Kosova održaće danas prvi sastanak jesenjeg zasedanja.

Prema pisanju lista Koha ditore glavne teme ove jeseni u parlamentu Kosova biće sporazumi postignuti u dijalogu sa Srbijom, posebno Zajednica srpskih opština, ali i transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga u Oružane snage na Kosova.

Kancelarija premijera, zatražila je u petak da se na prvoj skupštinskoj sednici ove jeseni poslanici informišu o sporazumima postignutim 25. avgusta u Briselu u okviru dijaloga između Prištine i Beograda.

Premijer Kosova Isa Mustafa takođe je ukazao na to da treba da se pronađe rešenje za transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u Oružane snage Kosova.

„Ja radim naporno sa svima da se pronađu rešenja za transformaciju BSK-a. Samo tokom proteklih deset dana imali smo pet sastanaka sa koalicionim partnerima i međunarodnim akterima da se nađu rešenja“, rekao je Mustafa.

Inače, prema dnevnom redu prve sednice predsedništva Skupštine koja bi trebalo da počne danas od 11 časova, predviđene su dve tačke, usvajanje zapisnika sa prethodne sednice i priprema za prvu sednicu plenuma za početak jesenjeg zasedanja.

Radio KimPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.