KM: Potpisan ugovor o saradnji NPP-a i Fakulteta umetnosti

Foto: Kim

U Rektoratu Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, direktor Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) Predrag Radonjić i dekan Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici Ester Milentijević, potpisali su juče ugovor o saradnji ove dve institucije.

Ugovorom potpisanim u prisusustvu rektora prof. dr Zdravka Vitoševića čelnici pozorišta i fakulteta obavezali su se na saradnju u sprovođenju zajedničkih projekata u kojima će učestvovati studenti prištinskog univerziteta i zaposleni u ove dve institucije.

„Juče smo potpisali sa Fakultetom umetnosti u Kosovskoj Mitrovici ugovor o saradnji, kojim se predviđa naš zajednički rad na određenim projektima već u 2022. godini. Mislim da je ugovor vrlo značajan za obe institucije i da će pomoći u boljem radu Narodnog pozorišta u Prištini ali i svakako uključivanje u naš rad studenata i proferosa sa Falulteta umetnosti. To je svakako čin dobre volje, i nadam se da će kao i u slučaju naših drugih protokola i memoranduma o saradnji sa drugim institucijama i ovaj uroditi plodom, i da neće ostati samo spisak dobrih želja“, rekao je Radonjić u telefonskoj izjavi za RTV Kim.

Vitošević i Milentijević su takođe istakli značaj zajedničkog rada u unapređivanju razvoja srpske kulture i obrazovanja na Kosovu i Metohiji.

Kim

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.