Kancelarija za KiM: Napadnut srpski dečak u Suvom Dolu; KP: Nanošenje lakih telesnih povreda

kancelarija za kim
Foto: Kancelarija za KiM

19.01 – Kosovska policija potvrdila je večeras za KoSSev da im je prijavljen slučaj napada na maloletno lice u naselju Suvi Do.

 

Iz regiona Mitrovica Jug saopštili su da je slučaj klasifikovan kao nanošenja lakih telesnih povreda. O tome čitajte u posebnoj vesti.

16.29 – Kancelarija za KiM saopštila je da je 15-godišnji dečak L. M. pretučen jutros od strane četiri starija Albanca u etnički mešovitom naselju Suvi Do. Kosovska policija se do sada nije oglašavala povodom navoda Beograda, dok su se bezuspešno završili pokušaji našeg portala da dobijemo zvaničnu informaciju.

Kancelarija za KiM navodi u svom saopštenju da je L. M. napadnut u trenutku kada je krenuo od kuće peške.

Poručuju da su napadači dobacivali L. M. iz automobila u pokretu na albanskom, te da su potom zaustavili vozilo i navodno ga pretukli.

Navode da je potom mladić u pratnji oca došao u KBC Kosovska Mitrovica sa vidnim povredama glave, hematomima i ogrebotinama, kao i podlivom ispod oka.

Prema njegovim rečima, napadači su mu zadali više udaraca i u predelu grudnog koša i stomaka.

„Urađena mu je kompletna dijagnostika i otpušten je na kućno lečenje. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odmah je razgovarao sa ocem povređenog dečaka i pružio mu podršku i ponudio svu pomoć Kancelarije“, stoji u saopštenju Kancelarije.

Uz podsećanja na prethodne napade u Štrpcu i Klokotu, iz ove institucije poručuju da se „još jedno srpsko dete našlo na meti albanskih huligana i ekstremista“.

„Do napada dolazi na mestu gde su stacionirani pripadnici Kurtijeve Kosovske policije, zbog navodne ‘ugroženosti Albanaca’ u mešovitim sredinama. Istina je očigledno da je njihova namera da pružaju zaštitu huliganima i ekstremistima, da nekažnjeno napadaju Srbe i srpsku decu“, dodaje se u saopštenju.

Naglašavaju da je L. M. napadnut „isključivo zato što je Srbin“, te pozivaju međunarodnu zajednicu da ne okreće glavu od ovog napada.

U međuvremenu je i Srpska lista osudila incident u Suvom Dolu u sličnom tonu.

KoSSev portal je povodom navoda Kancelarije za KiM u više navrata pokušao da stupi u kontakt sa Kosovskom policijom. Međutim, bezuspešno su se završili svi pokušaji da dobijemo zvaničnu informaciju.

Obratili smo se regionu Mitrovica Jug koji je teritorijalno nadležan za Suvi Do.

Portparol ovog regiona nam je kazao da će da proveri da li je slučaj prijavljen. Međutim, u međuvremenu nismo uspeli da stupimo u kontakt sa njim.

Takođe smo se pisanim putem obratili Kosovskoj policiji u Prištini, ali do objavljivanja vesti odgovor nije stigao.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.