Kancelarija za KiM: Napadnut mladić iz sela Zebince u opštini Novo Brdo

23-godišnji N. P. iz sela Zebince, u opštini Novo Brdo, napadnut je  večeras oko 19 sati, upravo su saopštili iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kako navode u saopštenju, N.P. se vraćao sa ispaše stoke, kada mu je put preprečio automobil iz kog su izašla trojica Albanaca i kako tvrdi Kancelarija za KiM, „mučki ga napala“.

„On je sa više povreda upućen na pregled u bolnicu, u Gnjilane, a čitav slučaj je prijavljen policiji“, potvrdili su iz Kancelarije za KiM.

„Ovo je nastavak talasa incidenata prema Srbima na Kosovu i Metohiji, kojih od početka godine ima skoro 90“, navode.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju zahtevaju da počinioci budu što pre otkriveni i sankcionisani, a bezbednosna situacija u srpskim sredinama podignuta na još viši nivo.

Meštani Zebinca posvedočili su za RTV Kim, o onom što se u ovom selu večeras dogodilo.

Napadači su navodno izašli iz automobila marke „BMW“ i počeli da tuku mladića.

Meštanin Dragan Vasić je za ovaj medij dalje kazao, da je N.P. zastao jer je mislio da „trojica muškaraca žele nešto da ga pitaju“.

„Oko 8 sati dečko se vraćao kući sa kravama, naišao je ‘BMW’ i trojica su izašla iz kola i počeli su da ga udaraju. Mi smo svi ustali, nas desetak koji smo sedeli u blizini, ali oni, kada su nas videli, ušli su u kola i otišli. Dečko je ostao na podu sav krvav, zvali smo patrolu policije“, prenosi RTV Kim svedočenje Vasića.

Kazao je i da je policijska patrola pokušala da između Prekovca i Labljana zaustavi vozilo u kojem su bili napadači, ali da su im oni umakli. Ovu potvrdu, međutim, RTV Kim nije uspeo da dobije od policije.

Međutim, ovaj medij je nezvanično saznao da su pripadnici policije povređenog N.P. odvezli u Gnjilansku bolnicu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.