Kancelarija za KiM: Izgradnja 180 stanova i univerzitetskih zgrada ove godine

Ove godine biće izgrađeno novih 180 stanova namenjenih interno raselјenim licima, socijalno ugroženim kategorijama i mladim bračnim parovima na KiM, saopštila je Kancelarija, preko Tanjugovog izveštaja. Takođe, nove zgrade dobiće i Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici.

Kako je za Tanjug pojasnila Jelena Stojković, pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju za infrastrukturne projekte, 15 novih stambenih zgrada sa po 12 stanova od oko 65 kvadrata biće izgrađeni u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

„Projekti su završeni, procedura je završena i uspeli smo da uhvatimo sami početak građevinske sezone tako da su već započeti radovi, temelјi se kopaju“, kazala je Stojković.

Pored stanova koji se grade, u okviru stambenog zbrinjavanja grade se i porodične kuće.

„Radimo i sanaciju njihovih kuća i doniramo građevinski materijal kako bi im pobolјšali uslove i omogućili im dostojan život u južnoj pokrajini“, navodi zamenica direktora Kancelarije za KiM.

Poseban fokus je na stambenom zbrinjavanju mladih bračnih parova i ulaganje u objekte univerziteta.

„Ove godine pored stanova koje gradimo u najvećem broju do sada, imamo u planu veliki broj infrastrukturnih, kapitalnih projekata i posebno bih istakla jedan od tih projekata, a to je zgrada Univerziteta u Prištini koji je izmešten u Kosovsku Mitrovicu“, najavila je Stojković.

U Kosovskoj Mitrovici biće izgrađena zgrada u koju će biti smešten rektorat, a nove zgrade dobiće Ekonomski fakultet, Pravni fakultet i Prirodno – matematički fakultet.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.