Još jedna „vikend“ serija porodičnog i nasilja nad ženama

nasilje u porodici

Nasilje nad ženama i porodično nasilje je svakodnevica u policijskim izveštajima na Kosovu. I prethodnog dana i noći Kosovska policija registrovala je više napada na žene, uključujući i oblike porodičnog nasilja.

U Prištini je u prvom slučaju koji se dogodio u noći između petka i subote uhapšen muškarac zbog fizičkog nasilja nad svojom suprugom, dok je u drugom slučaju takođe porodičnog nasilja supruga nad suprugom, napadač pušten u redovnom postupku.
I dok u prvom napadu nema informacija o prirodi povreda žrtve, u drugom je žena odbila lečenje.

U Lipljanu su uhapšena dva muškarca zbog napada na žensku osobu i to u njenom stanu. Kako se pretpostavlja, u pitanju je devojka jednog od napadača.

U Suvoj Reci je sinoć uhapšen muškarac zbog maltretiranja ženske osobe. Iako nema podataka o kakvoj se vrsti maltretiranja radi, saopšteno je i da je napadaču oduzet telefon radi dalje istrage, jer je takođe zloupotrebio komunikaciju telefonom.

U drugom slučaju, u istom mestu, prvo je uhapšen suprug zbog fizičkog nasilja nad svojom suprugom, a potom i pušten da slučaj ide redovnim postupkom, dok je napadnuta žena medicinski zbrinuta.

U selu Brod u Dragašu uhapšen je muškarac jer je verbalno pretio više puta članovima svoje porodice. Njemu je određen pritvor.

U Prizrenu je uhapšen muškarac zbog napada na partnerku sa kojom živi. Prema njenom priznanju, on je uživalac opojnih droga.

U Mališevu su muškarca napali sin i njegova snaha, kako je sam prijavio policiji. Priveden supružnički par je pušten kroz redovan postupak, a napadnutom čoveku je ponuđena medicinska pomoć i izdat je privremeni nalog za hitnu zaštitu.

U Peći je juče žena prijavila svog bivšeg supruga koji joj je pretio ubistvom upravo zbog razdvajanja. On je potom i uhapšen.

U Južnoj Mitrovici policija traga za muškarcem kojeg je prijavila supruga da joj je verbalno pretio, dok je u Severnoj Mitrovici tast prijavio zeta.

Prema prijavi muškarca, bivši suprug njegove ćerke misli da mu tast ne dozvoljava da živi sa njom i u trenutku pretnje imao je oružje za pojasom. Policijske jedinice su izvršile pretres u kući prijavljenog oca, ali nisu pronašle oružje.

Deaktivirane bombe u S. Mitrovici i Prištini, oružje u J.Mitrovici i Kačaniku

Opljačkana igraonica u Suvoj Reci, ukradeni novčanici u Uroševcu i S.MitroviciPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.