Ja sam ozbiljan i odgovoran čovek, ja se ne igram besmislenim izjavama

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, poručio je danas da ga raduje to što ga optužuju da šalje lekove i vakcine, a ne tenkove.

Na pitanje o izjavi američkog analitičara Danijela Servera o tome da je ozbiljno shvatio Vučićevu najavu da u svom mandatu neće priznati Kosovo, te da je jedina prihvatljiva naknada Vučiću za priznanje Kosova članstvo u EU, predsednik je rekao da se „ne igra besmislenim izjavama“.

„Ja nemam ništa ni da oduzimam, ni da dodajem, niti da komentarišem. Ja sam ozbiljan i odgovoran čovek, ja se ne igram besmislenim izjavama. Znam kroz šta smo prošli u Briselu, znam kroz šta prolazimo svakoga dana i radostan sam što me danas optužuju što šaljemo vakcine i lekove, a ne tenkove“, rekao je on danas tokom obilaska početka radova na novom stadionu u Zaječaru.

Iznova je izrazio spremnost za saradnju sa Prištinom i svima u regionu i najavio da će to – politika mira i stabilnosti uz istovremeno čuvanje nacionalnih interesa – biti politika koju će on voditi.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.