Izvršena primopredaja komande u Bondstilu; Ristuća: Spremni da intervenišemo ukoliko stabilnost bude ugrožena

Ristuća Kfor
FOTO: KFOR

U kampu Bondstil danas je izvršena ceremonija primopredaje dužnosti istočne regionalne komande KFOR-a. Američki pukovnik Kristofer J. Samulski preneo je ovlašćenja pukovniku Krisu M. Mabisu, komandantu borbenog tima 76. brigade.

Ceremoniji je prisustvovao komandant KFOR-a general-major Anđelo Mikele Ristuća.

On je izrazio zahvalnost odlazećoj regionalnoj komandi za njihov doprinos misiji KFOR-a i poželeo dobrodošlicu novom komandantu.

Istakao je „važne izazove“ koji su pred njima i potrebu da se nastavi sa čuvanjem bezbednosti širom Kosova u skladu sa mandatom KFOR-a u UN-u, navode iz ove misije.

Ujedno je naglasio da dezinformacije, jednostrane akcije i optužujuća retorika predstavljaju rizik za trajnu stabilnost na Kosovu i širom regiona.

„KFOR je potpuno fokusiran na svakodnevno sprovođenje svog mandata zasnovanog na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine – da obezbedi okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu“, istakao je Ristuća.

Dodao je da trupe KFOR-a pomno prate situaciju na terenu i da su spremne da intervenišu ukoliko stabilnost, bezbednost i sloboda kretanja budu ugroženi, a u skladu sa mandatom UN-a.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.