Ivanovića prebacuju u pritvor u Severnoj Mitrovici

Izvor: Blic (tekst originalno preuzet sa http://www.blic.rs/)

Oliver Ivanović, kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice i lider GI SDP, biće prebačen u pritvorsku jedinicu Euleksa iz Prištine u Mitrovicu, kaže za "Blic" Nebojša Vlajić, branilac Ivanovića.

Nakon što je Vlada Srbije dala garancije da se Oliveru Ivanoviću omogući odbrana sa slobode, Euleks je odlučio da samo usvoji molbu njegovog advokata i prebaci ga u pritvor koji je manje rizičan po život lidera GI SDP.

– To je učinjeno zbog brojnih problema koje su Ivanović ui njegova porodica imali u Prištini. Nadam se da će Ivanoviću uskoro biti omogućeno da se brani sa slobode – navodi Vlajić.

Prebacivanje Ivanovića u Kosovsku Mitrovicu možda je i rezultat razgovora premijera Ivice Dačića, prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, koji su se sinoć sastali u Briselu. Vlada je garantovala i za druge Srbe koji su nedavno uhapšeni po optužnici za ratne zločine. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.