Hotel oduzet u borbi protiv kriminala u Valoni, postaje mesto za obuku i odmor albanskih i kosovskih policajaca

Hotel oduzet u borbi protiv kriminala i korupcije u Valoni u Albaniji biće namenjen za obuku i odmor pripadnika Kosovske policije i policije Albanije, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Albanije, Tauljant Balja (Taulant Balla).

Na snimku koji je Balja objavio na Fejsbuku može se videti kako sa kosovskim ministrom unutrašnjih poslova, Dželjaljom Svečljom (Xhelal Sveçla), obilazi ovaj objekat, koji se nalazi na samoj obali mora.

Balja je istakao da će uskoro imati veliku kuću za odmor, ali i mesto za obuku albanskih i kosovskih policajaca.

„Doneli smo odluku da se imovina oduzeta u borbi protiv kriminala i korupcije dodeli na korišćenje državnim institucijama. Zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Kosova, Dželjaljom Svečljom, bili smo u Valoni, gde ćemo vrlo brzo imati veliku kuću za odmor i obuku policijskih snaga“, rekao je Balja.

Svečlja se do sada nije oglašavao o poseti Valoni i navodima Balje.

Podsetimo, i hotelsko-lečilišni kompleks „Rajska Banja“ koji je izgrađen sredstvima srpske vlade pre nekoliko godina je krajem protekle godine takođe oduzet i predat kosovskom MUP-u na upravljanje. Prethodno je slično učinjeno i kada je oduzeta vila na jezeru Gazivode Milana Radoičića.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.