Horgoš: Iz autobusa kosovskih tablica zaplenjene lovačke lampe

zaplenjene lovacke lampe
FOTO: Ministarstvo finansija

Preko 70 setova skupih lovačkih lampi zaplenjeno je danas na Horgošu kada su carinici prilikom kontrole autobusa kosovskih registarskih tablica koji saobraća na liniji Jinkeping – Lipljan, pronašli spornu robu marke „Hunter Pilot“, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Na najvećem i najfrekventnijem prelazu ka Mađarskoj carinici se svakodnevno susreću sa različitim pokušajima krijumčarenja, pa je tako danas u prepodnevnim satima, na Horgošu zaplenjeno preko 70 setova skupih lovačkih lampi.

Prisutni putnici kao i vozač autobusa rekli su tom prilikom carinicima da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje.

Međutim, prilikom kontrole, u prtljažnom delu autobusa su među torbama i koferima putnika pronađene i 72 lovačke lampe robne marke „Hunter Pilot“ u originalnim pakovanjima, čija je vrednost procenjena na oko 900.000 dinara.

Ove lampe popularne su među lovcima, jer se lako montiraju na telo puške i bacaju zeleno svetlo koje manje uznemirava divljač, pa je tako lovac u prednosti. Najčešće se koriste tokom noćnog lova na grabljivice i divlje svinje.

Neprijavljeni setovi lovačkih lampi su zadržani.

Iz Uprave carina dodaju da imaju nezvanična saznanja da će protiv 53-godišnjeg vozača, državljanina Srbije albanske nacionalnosti biti pokrenut krivični postupak.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.