HO „Srpska solidarnost“: Podeljeno više od 1,000 lopti za škole i sportske klubove na KiM

FOTO: Humanitarna organizacija „Srpska solidarnost“

Humanitarna organizacija „Srpska solidarnost“ sprovela je treću godinu zaredom akciju „Lopta solidarnosti“ za škole na KiM. Podeljeno je preko 1,000 lopti za više od 70 škola i najavljeno besplatno letovanje za 100 dece iz srpskih enklava na KiM.

Kako su naveli iz ove HO, tokom ovogodišnje akcije obišli su škole u Kosovskom pomoravlju i uručili lopte đacima za fizičko vaspitanje, kao i rukometnim klubovima sa Severa Kosova.

„Obradovali smo i naše mališane u OŠ Desanka Maksimović iz Kosovske Kamenice, OŠ Petar Petrović Njegoš u Kuscu, Gimnaziju u Šilovu, OŠ Vuk Karadžić Šilovo i u OŠ Bora Stanković u Koretištu, kao i u rukometnim klubovima Mokra Gora Zubin Potok i Trepča iz Kosovske Mitrovice“, naveli su iz kluba.

Lopte koje su dodelili obezbeđene su zahvaljujući sportskim klubovima, sportskim savezima, društveno odgovornim kompanijama, ali i ljudima dobre volje.

„Zahvaljujući njima obezbedili smo preko 1000 lopti za 75 škola i isturenih odeljenja kao i nekoliko sportskih klubova na Kosovu i Metohiji“, kazao je Branko Antić iz HO „Srpska solidarnost“.

Iz organizacije takođe najavljuju da će i ovog juna obradovati 100 mališana iz enklava, tako što će im obezbediti letovanje u Crnoj Gori.

„Svako ko je zainteresovan da bude deo tog humanitarnog projekta može se priključiti“, poručili su.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.